Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

Türküler yarıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılanlar muhteşem yorumlarıyla birbirleriyle yarıştılar.

İLK ETAP GENÇLİK MERKEZİ’NDE YAPILDI

İlk etapta, Gençlik Merkezinde yapılan Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasının ön elemelerine 14-17, 18-24, 25-29 yaş kategorilerinde 35 müzisyenimiz katıldı. Ön elemeler neticesinde 14 müzisyenimiz 15 Aralık 2013 tarihinde Kültür Merkezinde yapılacak olan büyük finale hak kazandı. Kültür Merkezinde yapılan finale Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Hadi Yalman katılırken, vatandaşlar da yapılan finale yoğun ilgi gösterdi.

SEÇKİN JÜRİ

14 finalist, jüri üyeleri K.Ü Güzel Sanatlar Fakültesinden Cemali Akçalı, BESYO’dan Muhsin Kılıç, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden Ali Tahsingül ile Aytekin Erkek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Ferhat Karaönçel karşısında performans sergiledi.

‘THM KÖKLÜ BİR MÜZİK SANATIDIR’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı konuşmada; “Türk Halk Müziği, toplumun ortak duygu ve düşüncelerini yalın, samimi, duygulu, coşkulu ve içli ezgilerle anlatan köklü bir müzik sanatıdır. Doğal ve sosyal olayları, acı, sevgi, özlem ve gurbet gibi ortak duyguları, insanımızın mertlik ve kahramanlıklarını konu alan büyük bir kültür hazinesidir. Toplumumuzun tüm yaşantısını halk müziğinde, özellikle onun sözlü biçimi olan türkülerimizde görmek mümkündür” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödüllerini  Vali Yardımcısı Arslaner, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Danacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Yalman verdi. Program sonunda Vali Yardımcısı Arslaner jüri üyelerine şilt takdim etti.

14-17 YAŞ KIZLAR KIRIK HAVA SOLO SES YARIŞMASI

1. Tuğçe Tutal

2.  Zeynep Kelleci

3. Edanur Torlu

14-17 YAŞ ERKEKLER KIRIK HAVA SOLO SES YARIŞMASI

1.Halil İbrahim Oğuz

2. Niyazi Kerem Tuna

3. Kemal Özbek

18-24 YAŞ KIZLAR KIRIK HAVA SOLO SES YARIŞMASI

1. Vildan Tuncer

2. Çağrı Tandır

3. Elif Soğukpınaz

18-24 YAŞ ERKEKLER KIRIK HAVA SOLO SES YARIŞMASI

1. Ali Ercan

25-29 YAŞ KIZLAR KIRIK HAVA SOLO SES YARIŞMASI

1. Nurhan İner

25-29 YAŞ ERKEKLER KIRIK HAVA SOLO SES YARIŞMASI

1. Yaşar Başal

2. Mertcan Devlen

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu