Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

‘’TÜSİAV’DAN SANAYİ 4.0 UYARISI’’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

TÜSİAV (Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı) Başkanı Veli Sarıtoprak ve TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren Sanayi 4.0 konusunda bilgilendirme ve uyarılarda bulundular.

Sarıtoprak verdiği demeçte ‘’İnsanoğlu eski zamanlarda kendi bilek güçleri ile tüm işlerini hallediyor, gündelik hayatlarını bireysel güçleri ile yaptıkları araç ve gereçlerle idame ettiriyorlardı. Sonrasında teknolojinin ilerlemesi ile beraber bu insanlar teknisyen ve mühendis olarak karşımıza çıktılar. Su ve buhar gücünü mekanik tezgâhlarda buluşturarak ilklere imza atanlar da onlardı.

Üretim hattı bandında çığır açan Henry Ford’da bu insanlara örnektir. Fakat teknolojinin gelişmesi ile beraber, programlanabilen mekanik ve elektronik makinalarla artık birçok teknisyenin ve bazı mühendislerin yapmış olduğu katkılar yerini bu makinalara bırakmıştır ve söz konusu işleyiş bu minvalde devam etmektedir.’’ sözlerini iletmiş ve bunlara ilave olarak ‘’Dünya artık yeni bir sanayi devriminin içine girmiş bulunmaktadır. Bu dönem makinaların birbiriyle irtibatlandığı, üretim yaptığı ve birbirlerini kontrol ettiği bir bilgisayarlar çağını ifade etmektedir. Türkiye de bu yeni sanayi devrimini ıskalamamak zorunda, treni kaçırmamak durumundadır. Sanayi 4.0 ‘a hemen intibak etmemiz altyapısını kurmamız hayati önem taşımaktadır. Bu konuda ASO(Ankara Sanayi Odası) elinden geleni yapmaktadır. Devamlı seminer, panel ve toplantılar düzenleyip sanayicileri ve ilgilileri bilgilendirmeye çalışmaktadır. ASO’nun çalışkan ve gayretli başkanı Nurettin Özdebir’i TÜSİAV olarak fevkalade takdir ediyoruz. Bu amaçla 1 kasım saat 10:00’da ASO Meclis Salonunda TÜSİAV – Ankara Sanayi Odası ve Ankara Üniversitesi’nin birlikte oluşturdukları ÜNİDİP (Üniversite İş Dünyası İşbirliği Platformu) GE, SİEMENS ve ROKETSAN’ın üst düzey yetkililerinin, Ankara Üniversitesinden 50’ye yakın profesörün, yine 30 civarında Sivil Toplum Kuruluşu başkanının katılımları ile gerçekleşecek olan Sanayi 4.0 toplantısında Sanayi 4.0’ı enine boyuna tartışacaklarını belirterek, ilgilileri davet etti.

Tamay  ise 4.0 ‘ın önemini ‘’Bu itibarla endüstriyel devrimdeki 4.0 ‘ın amacı teknolojinin, özellikle verimlilik esaslı çıktıyı arttırmadaki rolünün tüm sanayi sektörüne anlatılması ve bu devrimin kıyısında kenarında değil tam ortasında olabilmek adına bir yol haritası çizilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki emek sermaye ve teknoloji bir araya gelmediği sürece verimli bir şekilde sanayicimizin dış pazarlarda rekabet edebilmesi mümkün olamamaktadır.’’ sözleriyle ifade etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x