Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Ücretsiz kurs

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yürütülen “Umutlarımı Yeşertin Projesi” kapsamında, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan 60 öğrenciye ücretsiz kurs veriliyor.
HAZIRLIK KURSU VERİLİYOR
Kırıkkale Sözler Derneği Başkanı Muzaffer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve İlim Marifet ve Ahlak Vakfı desteğiyle yürüttükleri “Umutlarımı Yeşertin Projesi” kapsamında kentteki dar gelirli ailelerin çocuklarına TEOG sınavına hazırlık kursu verdiklerini söyledi.
60 ÖĞRENCİYE HİZMET
Derneğin Sanayi Mahallesi Zümrütkale Bulvarı’ndaki Eğitim Danışmanlığı ve Test Merkezi’ndeki kurslar hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti: “Projemizin hazırlığına 3 yıl önce başladık. Özellikle ‘Çevremizdeki dar gelirli ailelerin çocuklarına nasıl yardımcı oluruz, öğrencilerin okullardaki başarısına nasıl katkı sağlarız?’ diye düşüncemiz vardı. Gönüllü öğretmenlerimizle hafta içi etüt uygulamaları, hafta sonlarında ise öğrencilerin okul derslerine ve sınavlara hazırlık çalışmaları yapıyorduk. Bu yıl ise bu çalışmalarımızı projelendirerek daha kapsamlı bir eğitim hizmetini amaçladık. 93 bin lira bütçeli Umutlarımı Yeşertin Projesini hazırladık ve bu projemiz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edildi. 4-8’inci sınıflar arası 60 öğrenciye hizmet veriyoruz”
REHBERLİK HİZMETİ
Proje kapsamında, kursun yanı sıra geziler ve çeşitli etkinlikler de düzenlediklerini belirten Yılmaz, öğrencilere şiddet, manevi yoksunluk, madde bağımlılığı, kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi birçok konuda rehberlik hizmetleri de verdiklerini söyledi. Kursa katılan 8. sınıf öğrencisi Muhammet Aktepe de kurs sayesinde okulda derslerinde daha başarılı olduğunu ve bazı dersleri daha çok sevmeye başladığını söyledi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu