Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

“Ücretsiz sahneye çıkmaya hazırım”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber; Fatih GENÇER

Kırıkkaleli Türk Halk Müziği Sanatçısı Yeter Köprülü örnek bir karara imza attı. Köprülü, sokak çocukları, uyuşturucu bağımlıları, huzur evlerinde kalan yaşlılar ve engelliler yararına düzenlenecek organizasyonlarda ücretsiz sahneye çıkabileceğini açıkladı. 

Ücret talep etmeyecek

Yurtdışı ve Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren, Kırıkkale’nin müzik alanındaki gururu Türk Halk Müziği Sanatçısı Yeter Köprülü, toplum yararına ücretsiz sahneye çıkma kararı aldı. Köprülü menajeri aracılığıyla yaptığı açıklamada, sokak çocukları, uyuşturucu bağımlıları, huzur evlerinde kalan yaşlılar ve engelliler yararına ücretsiz sahneye çıkacağını açıkladı. Köprülü, bu noktada valilikler, kaymakamlıklar ve kurumlarla yapılacak ortak organizasyonlarda yer alacağını ve ücret talep etmeyeceğini söyledi.

Kırıkkale öncelikli

Bu kararının altında hiçbir reklam olmadığını da belirten Köprülü, kendisinin de bir engelli kardeşe sahip olduğunu söyleyerek, “Önceden planlanan konser programıyla çatışmayacak tarihlerde memleketim Kırıkkale öncelikli olmak üzere Türkiye’nin her yerinde sahneye çıkarım” dedi. Son günlerde yeni nesil uyuşturucu olan bonzai maddesi nedeniyle yaşamını yitiren gençlerin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Köprülü, “Gençlerimizi uyuşturucu bağımlılığından uzat tutmak adına yapılacak her türlü faaliyetin içerisinde olmaktan mutluluk duyacağım” dedi.

Yeter Köprülü kimdir?

Keskin’e bağlı Köprü Köyünde 1979 yılında dünyaya gelen Yeter Köprülü, Kırıkkale’nin parlayan sanatçıları arasına girmeyi başardı. İlk ve orta öğrenimini Keskin’de tamamladıktan sonra iki defa amatör ses yarışmasına katılan Yeter Köprülü, yarışmaların ikisinde de jüri üyelerini sesi ile etkileyerek birinci oldu. 1999 yılında Çankaya Belediyesi Türk Halk Müziği korosuna girdi. Burada elde ettiği deneyimler sonrası TRT tarafından beğenilen Köprülü, TRT bünyesinde bulunan Gençlik Korosunda solistlik yapmaya başladı.  2001 yılında solfej ve bağlama eğitimleri alan Köprülü, repertuar üzerine çalışmalarını başlattı. 2008 yılında ‘Gülüm’ adlı albümünü çıkartan Köprülü, birçok konser ve festivallerde yer aldı. Köprülü, TRT’de ki bazı programlara katılmaya devam ediyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu