Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Ucuz tatlılar sağlığı tehdit ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, çarşı da pazarda ve AVM’lerde halka arz edilen ucuz tatlılar konusunda vatandaşları uyardı. Özellikle kilogram fiyatı 12 ila 15 liradan satışa sunulan baklava gibi tereyağlı tatlıların hileli olduğunu ifade eden Eroğlu, söz konusu tatlıların bilindik yerlerden satın alınması gerektiğini söyledi.

15 LİRAYA BAKLAVA MI OLUR?
Tatlılar konusunda Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu’nun açıklamaları oldukça dikkat çekici. Halka tereyağlı ve cevizli olarak arz edilen tatlıların 12 ila 15 lira gibi fiyatlardan satışa sunulmasının maliyetler nedeniyle imkansız olduğunu ifade eden Eroğlu, merdiven altı tatlıların insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.GLUKOZ ŞURUBU KULLANILIYOR

Tatlıya parlaklık sağlamak amacıyla glukoz şurubunun kullanıldığını, ceviz yerine ise leblebi tozu, fıstık yerine bezelye, mercimek ve hatta boyalı yer fıstığı kullanılabildiğini belirten Eroğlu, “Vatandaşlarımız lütfen maliyeti düşük bu tür merdiven altı gıdalardan uzak dursunlar. İçeriği belli olmayan bu tür tatlılar vatandaşlarımızı sağlığından edebilir. Piyasada kilogram fiyatı 25 ila 30 liradan ucuz olan baklavaları tercih edilmesin. Vatandaşlarımız alışverişini bu işe yıllarını vermiş esnaflarımızdan yapsınlar.”diye konuştu.

GÜVENİLİR ESNAFLARDAN ALIN
Ucuz maliyetli bu tür tatlılardan uzak durulmasının vatandaşın menfaatine olacağını vurgulayan Eroğlu, “Söz konusu tatlılardan kullanılan malzemeler insan sağlığını ciddi derecede tehdit etmekle birlikte kalp-damar rahatsızlığı, karaciğer yağlanması ve hatta mide rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Vatandaşlarımız düşük bütçede tatlı olarak sütlü ve meyve tatlılarını tercih edebilirler. Mutlak suretle tatlılarınızı güvenilir işletmelerden alın. Fiyatı ucuz, üretim izni olmayan yerlerde hazırlanan, sağlığı tehdit eden bu tür gıdalardan uzak duralım.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x