Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Ufka Yolculuk bilgilendirme semineri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ufka Yolculuk bilgilendirme semineri

Kırıkkale’de öğretmenlere Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmasıyla ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

DESTEK BEKLİYORLAR

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Say, sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmaların eğitimdeki konuların pekişmesine katkı sağladığını belirtti. Şube Müdürü Say, şunları söyledi: “Bugünkü toplantımızın amacı “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” sloganıyla yola çıkan Server Gençlik Derneği’nin hazırlamış olduğu Ufka Yolculuk yarışmasının 6. yılında görevli arkadaşlarımız tarafından tanıtım yapılacak. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Din Öğretimi Şubesi olarak çocuklarımıza, özellikle bu sosyal medya çağında bilinçli bir nesil, Allah’ını, Peygamberini, Kur’an-ı, sünneti bilen bir nesil olma noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda da sivil toplum kuruluşlarımız çeşitli faaliyetler yürütüyorlar. Bu sivil toplum kuruluşlarının bir halkası da Ufka Yolculuk yarışmasıdır. Bu yarışmalar bizim anlatmış olduğumuz konuların pekişmesi yönünde işimizi bir nebze de olsa kolaylaştırıyor. Düzenlenen tüm yarışmaların Bakanlığımızdan izinleri var. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.”

 

HEDEFİMİZ YÜKSEK

Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Mustafa Arı da yarışma ile ilgili bilgiler vererek, bu yıl yarışmanın 11 ayrı kategoride düzenleneceğini söyledi. Yarışmaya yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de tüm ilçeler dahil 7’den 70’e herkese duyurmak için çeşitli etkinlik ve programlar düzenlediklerini belirtti. Yarışmanın detayları ile ilgili de bilgiler veren Arı, şunları söyledi: “Bu yılki yarışmamızın konusu Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü. Yarışmamıza kayıtlar başladı ve www.ufkayolculuk.com web sitesinden kayıt yapılmaktadır. Bu yıl yarışmamıza çok sayıda farklı yaş gruplarından adayların katılmasını temenni ediyoruz. Geçen yıl Türkiye genelinde 587 bin 198, Kırıkkale’de ise 2 bin 888 kişi bu yarışmaya katıldı. Bu yıl yine hedefimiz yüksek. Ayrıca yarışmada dereceye girenlere de umre ve daha birçok çeşitli hediyeler vereceğiz. Yarışmamızın öğrencilere duyurulmasında tüm öğretmenlerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

BÜYÜK ÇABA GÖSTERİLİYOR

Amaçlarının toplumdaki büyük küçük her bireyi sahih kaynaklarla buluşturmak ve bu kaynaklar sayesinde önemli bilgiler kazandırmak olduğunu ifade eden Arı, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için büyük çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi. Seminer sonunda öğretmenlere Ufka Yolculuk Yarışması ile ilgili bilgilerin yer aldığı afiş ve broşürler dağıtıldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x