Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

UMKE eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

UMKE eğitimi

Ülkemizde meydana gelen veya gelebilecek olan afetlere ve olağan üstü olaylara karşı UMKE personelinin eğitilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı onayı ile İl Sağlık Müdürlüğü, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından 9. Bölge UMKE Eğitimi gerçekleşti. Eğitime 9. Bölge Koordinatör ili olan Ankara’ya bağlı tüm iller katıldı.

 

Teorik Ve Pratik Eğitimler

UMKE personelinin eğitilmesi amacıyla 9. Bölge Koordinatör ili Ankara’ya bağlı olan Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Yozgat illerini temsilen 28 UMKE gönüllüsü katıldı. 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında 3 günlük gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara Temel Yaşam Desteği, Hasta Taşıma Teknikleri, Havayolu, Crush Sendromu, Multiple Travma, Afet Psikolojisi ve Afetlerde Hayatı İdame ettirme konuları teorik ve pratik eğitimler sunuldu.

 

ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Eğitimin son 2 gününde sahada vaka çalışmaları yapılarak eğitim sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş’in katılımlarıyla gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı ile sona erdi. Eğitimde başarılı olan personellere UMKE Katılım Belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş tarafından verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş yaptığı konuşmada “Her türlü afet, olağanüstü durum, büyük toplumsal olaylar, büyük trafik kazaları, ağır sanayi kazalarına ilk müdahaleyi yaparak kurtarma faaliyetlerinde bulunup yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt içi ve yurt dışında gelişen tüm olağan üstü durum ve afetlerde daha fazla can kurtarabilmek için eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x