Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Üniversiteli öğrencilerden Köy okuluna kitap bağışı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2002 yılında Kırıkkale’de eğitim gördüğü köy okuluna, “Kardeş Okul Projesi” kapsamında yapılan kitap bağışından ilham alan üniversiteli öğrenci Yasin Koç, arkadaşlarıyla birlikte öğrencilere kitap bağışında bulundu.

 

KARDEŞ OKUL PROJESİ

Yozgat’ta üniversite öğrencileri, “kardeş okul” seçtikleri belde okulunda yaklaşık bin kitaplık kütüphane oluşturdu Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yozgat Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, “Kardeş Okul Projesi” kapsamında geçen yıl başlattıkları kampanyada yaklaşık bin kitap topladı. Boğazlıyan ilçesindeki Yenipazar İlkokulu ve Ortaokulu’nda kitaplarla kütüphane oluşturan öğrenciler, kampanyada toplanan bilgisayar, kırtasiye ve spor malzemelerini de okul yönetimine teslim etti.

 

EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANACAK

Öğrenciler, daha sonra belde okulundaki miniklerle sohbet edip, müzik eşliğinde eğlendi. Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere teşekkür ederek, “KYK öğrencileri bizlere dostluk elini uzattı. Kitaplar bizim en yakın dostlarımızdır. Kitaplar bitmez tükenmez hazine kaynaklarıdır. Kitaplar eskidikçe değer kazanır. Öğrencilerimiz bu kitaplardan en iyi şekilde yararlanacaktır.” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

KYK Yozgat Yurt Müdürü Rasim Parlak da kardeş okula desteklerinin süreceğini söyledi.  Öğrencilerin Hababam Sınıfı filminden etkilenerek projeyi başlattığını dile getiren Parlak, kitapların toplanmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Bozok Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Yasin Koç ise 2002’de Kırıkkale’de eğitim gördüğü köy okuluna, “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Ankara’dan öğrencilerin geldiğini anlattı.

 

PROJE BİZE DE NASİP OLDU

Koç, “Bu davranış o zaman hoşuma gitmişti. Kendime söz vermiştim ben de çocukları sevindireceğim diye. Bizim köy okulumuzda 10 kitap vardı. Birçok kişi aynı kitabı okumak zorunda kalıyordu. Şimdi proje bize de nasip oldu. İnanıyorum ki öğrenciler bu anı unutmayacak ve büyüdüklerinde bu tür projelerde aktif rol oynayacak.” diye konuştu. Üniversite öğrencilerinden Kezban Balta ise İstanbul’da yaşadığını, ilk kez köy okuluna geldiğini belirterek, “Etkinlikten dolayı yurt müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” dedi. Beldede eğitim gören Elif Öztürk ise okullarına kütüphane kurulmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

 

Haber Merkezi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x