Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ÜNLÜ AŞÇIDAN HALKA AŞURE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale zafer caddesi 1. Sokakta çorbacılık yapan İhsan Bülbül 1000 kişilik aşureyi Kırıkkale halkına dağıttı.

 

Kırıkkale zafer caddesi esnaflarından Asya Bülbül çorbacısı kendi eliyle yaptığı Aşureyi Kırıkkale halkına gün bitimine kadar dağıttı. Kendi eliyle Aşureyi dağıtan Asya Çorbacısı  bu yılda 1000 kişiye aşkın vatandaşlara çorba dağıttı.

 

Asya Bülbül Çorbacısının aşure  günü hakkındaki  açıklamada “Muharrem  ayı Allah’ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Âşura Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Bende bu görevimi her yıl işyerimin önünde vatandaşlara aşure ikram ediyorum. Bu hasenatımı de basına veya reklam amaçlı yapmadım. Sizin de bu aşure günümü tesadüfen gördünüz sanırım” açıklamalarında bulundu.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x