Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Ünlü oyuncudan Keskin’e övgü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber TV ekranlarında yayınlanan Akılda Kalanlar programına konuk olan ünlü oyuncu Ercan Kesal, Köklü tarihiyle Osmanlı kaynaklarında sık sık geçen, sinema, iş ve sanat dünyasına birçok tanıdık ismi kazandıran Keskin’den övgülerle bahsetti.

BİR ZAMANLAR ANADOLU KESKİN’DE ÇEKİLMİŞTİ
Keskini birde Çukur Dizisinin Kabadayısı ‘İdris Baba’ rolünü üstlenen Ercan Kesal’dan dinleyin. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra 1984 yılında Keskin ilçesi Ceritmüminli Köyü Sağlık Ocağına atanan ve daha sonra Keskin Devlet Hastanesine atanan ünlü oyuncu Kesal, Keskin’den övgülerle bahsediyor. Keskin ilçesinin kendisinde özel bir yerinin olduğunu üstüne basa basa dile getiren Kesal’ın, 2011 yılında senaryosunu Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’la birlikte yazdığı, 2012 yılında 44.Siyad Türk Sineması Ödüllerinde En İyi Senaryo dalında birincilik ödülü alan ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filmi de Keskin ilçesinde çekilmişti.

Ünlü oyuncudan Keskin’e övgü - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

KESKİN ÇOK ÖZEL BİR YERDİR
Keskin Devlet Hastanesi Başhekimi Mevlüt Çapanoğlu’nun(merhum) kendisini Keskin Devlet Hastanesine aldığını söyleyen Kesal, 1984’lü yıllarda Keskin ilçesindeki anılarının, yine ilçe de 2011 yılında çekilen ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filminin de esintilerini oluşturduğuna dikkat çekiyor. Kesal “Şunu kesinlikle söylemeliyim ki, Keskin enteresan ve çok özel bir yerdir. Benim için büyük bir şans bence. Keskin başka hiçbir yere benzemeyen bir ilçe. Biraz fark edilmez belki ama kendine özgü yapısı olan bir yerdir, eski adı da Manden’dir.

KENDİNE ÖZGÜ MÜZİĞİ VARDIR
Müziği itibariyle başka hiçbir yöreyle karşılaştırılmayacak, sadece oraya özgü müziği olan bir yerdir. Biraz ileride Yozgat’ına, Çiçekdağ’ya, yada Kırşehir’e hiç benzemez, o sadece Keskin’e özgü bir şeydir. Hacı Taşan gibi bir değeri vardır. Hacı Taşan, bozlak ve Türkü’nün, bence Neşet Ertaş’ın bile, onlar birbiriyle de akrabadır da, ilham aldığı, etkilendiği isimdir. Keskin öyle özel bir yerdir. Ben Keskin’den çok şey öğrendim, Keskin’i ve Keskinlileri çok severim. 1984 yılı nerede, bugün nerede, hala Keskin’den görüştüğüm insanlar var.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x