Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

‘Üretime 10 bin, satışa 5 bin TL’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yemcileri uyardı. Kırbaş, kayıt belgesi almayan işletmelere ceza kesileceğini bildirdi.

YEMCİLERİ UYARDI

Kırbaş yaptığı açıklamada şu duyuruda bulundu; “13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Onaya tabi işletmeler onay almak, kayıta tabi işletmelerde kayıt olmak zorundadır. Buna muhalefet eden işletmeler 5996 sayılı kanun kapsamında MADDE 41-b) 30 uncu maddenin birinci fıkrası gereği Bakanlıktan onay alması gereken işletmelerden, onay almadan üretim yapanlara onbin Türk Lirası, depo ve satış yerlerine beşbin Türk Lirası idarî para cezası verilir.

SON TARİH 31 ARALIK

Bu işletmelerin faaliyetleri durdurularak ürünlerine el konulur ve mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir. MADDE 41 c) 30 uncu maddenin birinci fıkrası gereği kayıt yaptırmayan üretim yerlerine ikibin Türk Lirası, perakende işyerlerine bin Türk Lirası idarî para cezası verilir emrine istinaden idari yaptırım uygulanmasını ön görmektedir. Kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, en geç  31 Aralık 2013 tarihine kadar kayıt belgesi almak zorundadır.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Şu ana kadar Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde 1621 adet aktif gıda üretim, satış ve toplu tüketim,  yem işletmesi bulunmaktadır. Bunlardan 806’sı bu sisteme kayıt olmuş ve kayıt belgesi almıştır. Ancak 815’nin henüz kayıt belgesi almadığı görülmektedir. Bununla ilgili olarak Odalara, İlçelere ve Belediyelere, İl Özel İdaresine gerekli bilgiler verilmiştir.  Bu bağlamda tüm gıda işletmelerinin ivedi olarak gerekli kayıt ve onay işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde Müdürlüğümüz Gıda Kontrolörlerince yapılacak denetimlerde hâla gerekli kayıt ve onay işlemini yaptırmamış gıda işletmesine rastlanılması durumunda kanunun ilgili maddesine istinaden yasal işlem başlatılacaktır”

 

 

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu