Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleKültür SanatManşet

USTALAR TOPLULUĞU COŞTURDU

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

USTALAR TOPLULUĞU COŞTURDU - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriUSTALAR TOPLULUĞU COŞTURDU
Turizm haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, ustalar topluluğunun konseriyle son buldu.  Kırıkkale Kültür merkezinde yapılan konserde, ustalar topluluğunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar beğeni ile izlendi.
Katkı sağlıyorlar
Turizm haftası dolayısıyla yapılan etkinliklerin sonuncusu ustalar topluluğunun konseri oldu.2.5 saat süren konsere, Türkiye’de Anadolu’nun tezenesinin devamını sürdüren Ustalar Topluluğunun onur misafiri Seyit Ustaları, ağabeyleri ile vatandaşlar katıldı. İlginin düşük olduğu gözlenen konserde sahneye davet edilen onur konukları Neşet Ertaş’tan sundukları parçaları seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Konser dolayısıyla günün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulunan Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er,‘’Kırıkkale Kültür merkezinde oluşturulan Ustalar Topluluğu, 2005 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında verdiği yüzlerce konserle Türk Halk Müziği’nin yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlıyor.” Dedi.
USTALAR TOPLULUĞU COŞTURDU - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleriİlimizi tanıtıyorlar
Ustalar topluluğu hakkında bilgi veren İl Müdür Er, Kırıkkale Ustalar Topluluğu’nun Türk Halk Müziği’nin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 2005 yılında kurulduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yer alan topluluğun 12 kişiden oluştuğunu dile getiren Er, topluluğun Kırıkkale ve diğer illerde çeşitli etkinliklerde, festivallerde ve anma günlerinde sahne aldığını belirterek, “Topluluk üyeleri, uluslararası fuarlarda açılan stantlarda ilimizi ve yöre müziğini tanıtıyor” diye konuştu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu