Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Uyuşturucu ile mücadele projesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uyuşturucu ile mücadele projesi

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Çalışmacılar Topluluğu tarafından ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ Kırıkkale Uyuşturucu İle Mücadele Projesi konulu seminer verildi.

 

ÇEŞİTLİ BİLGİLER VERDİLER

Sosyal Bilimler Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Salonunda gerçekleştirilen programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Sosyal Çalışmacılar Topluluğu Akademik Danışmanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Tezel, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Gökgöz katıldı. Etkinlikte rol modeller Hasan Keskin ve Ahmet Barbaros öğrencilere hayat tecrübeleri hakkında çeşitli bilgiler verdiler.

 

SİSTEMİMİZİ İYİ BİLMEKTİR

Konferansın ilk konuşmasına Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, uyuşturucu ile mücadelede yerel yönetimlerinin rolü konusunda bilgiler verdi. Konu hakkında Özkan “Türkiye’de yada ülkemizin her bir köşesinde yaşadığımız her bir sorunu iyi tahlil etmenin bir yolu var. Sistemimizi iyi bilmektir. Hangi orunu yaşıyorsak biliniz ki sistemimizden kaynaklanıyordur. Uyuşturucu ile ilgili sorunda böyledir. Bu nedenle ülkemizdeki yönetim sistemi nasıldır, nasıl oluşur Anayasa’da tanımlanmış ve kanundaki sistemi iyi bilmek lazım. Bunu bilmediğimiz zaman ise çok yanlışlıklar yapıyoruz.”

 

HALKIMIZIN İSTEDİĞİ KADAR

“Kanunlar yanlış çıkıyor, uygulamalar yanlış çıkıyor, konular kişiselleştirilmiyor, bilgi bilinç düzeyi geliştirilmiyor. Bu nedenle ülkemizdeki yönetim sistemimiz uygulamalarını anlatacağım. Uyuşturucu ile ilgili bilgileri zaten diğer arkadaşlarımız anlatacaktır. Uyuşturucu konusunda ilimizde önceliklidir. Önceliğe uygun birimlerimiz var. Bunu da liderlik vasfını yüklememiz gerek. Görev yaptığınız toplum çok önemlidir. Kamu yöneticilerin yerel yöneticilerin ve vatandaşların istekleri konusuyla bu şekilde duyarlılık oluşturarak, halkımızın istediği kadar çalışmaya yönelik çalışmalarımız var ” dedi.

 

YAŞAMA BAĞLANMA ORGANİZASYONU

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ise ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ konusunda il genelinde yapılan çalışmaları özetledi. Güngüneş “Uyuşturucu madde kullanımı, bağımlı bireylerin yanı sıra kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden, ekonomik ve soysal sıkıntılara neden olan bir halk sağlığı sorunudur. Sağlıklı Bir Toplum, Mutlu Bir Gelecek İçin Madde Bağımlılığına Hayır Dedik. Aslında bu bir proje değil, yaşama bağlanma organizasyonudur. Projemizin başladığı 2014 yılından bu günü kadar 3 döne m sağlıklı yaşam sınıfı oluşturulmuştur.”

 

REHABİLİTE OLMAKTADIR

“Amacımız kişinin tedaviye uygunluk derecisini belirlemek, bu konuda destekleyici görüşme yapmak ve danışanı sağlık sistemi içerisinde tutmaktır. Yaklaşık 3 yıldır devam eden program kapsamında 985’in üzerinde uyuşturucu kullanan birey ve aileleriyle görüştük. Bunlardan tedaviye ikna ettiğimiz 875 gencimizden 507’sini AMATEM merkezinde yatırarak, 368 gencimiz ayaktan tedavileri yapılmıştır. Sağlıklı yaşam sınıfımızda 3. dönem 19 gencimiz rehabilite olmaktadır. Deşifre olmak istemeyen 8 gencimize ise evlerinde takip etmekteyiz. 122 kişiden 59 kişiyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15 gencimizde şuanda devam eden projemiz içerisindedirler” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x