Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Uyuşturucu, terörle eşdeğerdir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uyuşturucu, terörle eşdeğerdir

 

Kırıkkale Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgeler alan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yaptı. Vali Haktankaçmaz “Terör belası ne ise uyuşturucu belası da o” diye konuştu.

 

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE

Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda,  kurulun geçen yıl yaptığı çalışmalar değerlendirilip bu yıl yapılacak faaliyetler belirlendi. Vali Dr.M.İlker Haktankaçmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar,Vali Yardımcısı Osman Akbaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Osman Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve diğer kurul üyeleri katıldı.

 

TEHLİKE ARTIYOR

Toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz, Bağımlılıkla mücadelenin yakın zamana kadar ülkemizde bir tehlike olarak görüldüğünü ama bu tehlike seviyesinin bir kademe yükselerek bir tehdit haline geldiğini söyledi. Uyuşturucu ile mücadelede Kırıkkale’nin iyi bir noktada olduğunu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydeden Vali Haktankaçmaz, “ Terör belası ne ise uyuşturucu belası da o ve bu bela ülkemizin başına sarılmak isteniyor. Dolayısıyla bizde mücadeleye o kapsamda yani teröristlerle, terörle nasıl mücadele ediyorsak uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılıkla da o çerçevede mücadele ediyoruz” diye konuştu.

 

ÖRNEK OLACAK GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Bağımlılıkla mücadelenin çok yönlü ve çok ayaklı bir konu olduğunu belirterek, önleyici faaliyetlerin önemini vurgulayan Vali Haktankaçmaz, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla özellikle kolluğun ve önleyici hizmetleri yürütmekle yükümlü kurumlarımızın işbirliği ile esasında çok güzel bir ivme yakaladık ve bana göre en temel kaynak olan uyuşturucu arzını Kırıkkale’de sıfırladık. Yine özellikle uyuşturucuya bulaşmış olan gençlerin tedavisi konusunda diğer illere örnek olacak çok güzel çalışmalar var, bu programa çocuklarını dahil edebilmek için evlerini bile buraya taşıyan aileler var” ifadesini kullandı. Vali Haktankaçmaz’ın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş kurul üyelerine ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun çalışma usul ve esasları ile teknik çalışma gruplarının yetkileri hakkında bilgiler verdi. 09.12.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile merkezde ve taşrada Kurulların yapılanmasında değişikliğe gidildiğini ve Kurulların çalışma alanının sadece ‘uyuşturucu’ olmaktan çıkarılıp, bağımlılık yapan tüm alışkanlıkları kapsayacak şekilde genişletildiğini belirten Güngüneş, ayrıca Uyuşturucu, Alkol, Tütün, Davranışsal ve İletişim Bağımlılığı İle Mücadele konusunda olmak üzere beş Teknik Çalışma Grubu oluşturulduğunu ifade etti. Sunumun ardından Bağımlılıkla ilgili mücadele hedeflerinden bahseden Vali Haktankaçmaz, daha sonra gündem maddeleri üzerinde ilgili kurum yetkililerine söz verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x