Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Vah muhtar vah!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Telefon dolandırıcılarına karşı tüm ülkede bilinçlendirme kampanyaları yapılıyor, ancak vatandaş inanmaya devam ediyor. Dolandırıcılar aynı konu ve aynı yöntemle bu kez bir muhtarı dolandırdı. 

15 bin daha yatıracaktı

Kırıkkale’nin Selim Özer Mahallesi Muhtarı 58 yaşındaki Zülfikar Erkoç, kurban almak için üzerinde bulunan 5 bin 340 liray,ı telefon dolandırıcılarının verdiği hesap numarasına yatırdı. Polis, Muhtar Erkoç’u dolandırıcıların hesabına 15 bin lira daha yatıracağı sırada engelledi.

Operasyon yapılıyormuş!

Selim Özer Mahallesi Muhtarı Zülfikar Erkoç’u arayan bir kişi, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş. Bankalarda bulunan paranızı sahte kimliklerle çekecekler. Şu an operasyon düzenliyoruz. Cumhuriyet Başsavcımızın haberi var, operasyonun başında. Parayı istediğimiz hesaba yatırın. Daha sonra operasyon bittikten sonra paranızı fazlasıyla devletten alacaksınız” dedi.

Güven timleri Erkoç’u farketti

Telaşlanan Muhtar Erkoç üzerinde bulunan 5 bin 340 lirayı Zafer Caddesi’nde bulunan Ziraat Bankası Şubesi’ne giderek, ATM’den verilen hesaba yatırdı. Arayan kişi, gönderilen paranın yetersiz olduğunu söyleyip, Erkoç’tan 15 bin lira daha göndermesini istedi. Erkoç, bu telefonun ardından bankaya girerek 15 bin lira kiredi başvurusunda bulundu. Bu sırada Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri, Erkoç’un telaşlı ve panik durumunu fark edip müdahalede bulundu. Polisler, Erkoç’un anlattıklarını dinledikten sonra onun krediyi çekmesine engel oldu.

“Polisler gelmeseydi…”

Kurban ortaklarından aldığı parayla toplam 5 bin 340 lirayı dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatıran Muhtar Erkoç, “Eğer polis ekipleri gelmeseydi, 15 bin lira daha yatıracaktım. Bütün kurban paramı yatırdım” dedi. Muhtar Erkoç’un bankaya yatırdığı paranın dolandırıcılar tarafından hemen çekildiği de tespit edildi. Polisin olayla ilgili araştırması sürüyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
28 Eylül 2014 21:47

HAYRET Kİ HAYRET MUHTAR DÜNYADAN BİHABER YAŞIYOR HERHALDE..

Başa dön tuşu