Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DeliceGündemKırıkkaleManşet

Vali Kolat köyleri ziyaret etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat, Delice İlçesine bağlı Dağobası ve Elmalı köyleri ile Balışeyh İlçesinin Karalı ve Kargın Köylerini ayrı ayrı ziyaret etti.
 
AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI
Ziyarette, Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve diğer yetkililer katıldı. Köy ziyaretlerinde Vali Kolat’ı Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Köy Muhtarları ve köy halkı karşıladılar. Vali Ali Kolat ve beraberindeki heyet önce Delice İlçesi Dağobası Köyünde düzenlenen Fidan Dikme törenine katıldılar. Daha sonra Orman İşletme Müdürlüğünce temin edilen fidanların Dağobası Köyü yolu üzerinde bulunan alana dikimi yapıldı.
 
GÖÇ DALGASI YAŞANDI
Vali Ali Kolat burada yaptığı konuşmada, “Bugün bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Biz köylerimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için hep birlikte gayret ediyoruz. Köylerimiz gelişsin istiyoruz. Çünkü köylerimizden ciddi manada bir göç dalgası yaşandı. Bu sıkıntı sadece Kırıkkale de yaşanmıyor. Çevremizdeki tüm illerimizde ve diğer bölgelerimizde kentleşmenin ve şehirleşmenin getirdiği hayat anlayışı ve tarzı sebebiyle insanlarımız köylerimizi boşalttılar. Ama şimdi görüyoruz ki kentlerde, büyük şehirlerde sıkılan, oradaki hayatın çok sıkıcı ve bunaltıcı olduğunu görenler artık kendisini bir bahçeye bir parka bir köy ortamına atmayı istiyorlar. Dolayısıyla bizler, vatandaşlarımızın köylerine döndüklerinde oranın daha yaşanılabilir bir yer olmasını istiyoruz. Köy yollarının iyi olmasını, buraya geldiklerinde su sıkıntısı çekmemelerini istiyoruz”
 
TALEPLERİ DİNLEDİ
“Elektrik problemi yaşamalarını ulaşım ve telefon sıkıntısı ile karşı karşıya kalmalarını istemiyoruz. Bu anlamda bütün kurumlarımızla, muhtarlıklarımızla ve derneklerimiz dâhil olmak üzere hep beraberce köylülerimizin de katkılarıyla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar çok daha iyi sonuçlar verecektir. Dağobası ve çevre köylerimiz gerçekten de oldukça güzel köyler. Bu köylerimiz, ilgilenildiğinde çok güzel sonuç verebilecek köylerdir. Dolayısıyla çalışmalarımızda emeği geçen katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hepinize sağlıklı, huzurlu bir gelecek temenni ediyorum ”dedi. Dağobası köyü ziyaretinin ardından Vali Ali Kolat Delice İlçesine bağlı, Elmalı Köyünü ziyaret etti. Köy halkı ile bir süre sohbet eden, Vali Kolat onların taleplerini dinledi.
 
TAZİYE ZİYARETİ
Daha sonra, Vali Ali Kolat sırasıyla Balışeyh İlçesine bağlı Karalı ve Kargın Köylerini de ziyaret etti. Burada köy halkı ile bir süre sohbet eden Vali Kolat, Valilik, tüm Kamu Kurumları ve Belediyeler olarak köylülerimizin yanında olduklarını, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalıştıklarını ve köyleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için tüm imkânların kullanıldığını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti. Son olarak Vali Kolat ve beraberindekiler, Kırıkkale İl Özel İdaresi Encümen Müdürü Mutemit Sarıyıldız’ın bir süre önce vefat eden Babası Alibaz Sarıyıldız’ın Balışeyh İlçesinde bulunan evine taziye ziyaretinde bulunarak, üzüntülerini dile getirdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu