Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Vali Kolat yabancı öğrencilerle iftar yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Vali Ali Kolat, Enderun Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği iftar programına katıldı. Yabancı öğrencilerle iftar yapan Vali Kolat ve beraberindekiler, iftardan sonra öğrenciler ile sohbet ettiler.

 

300 ÖĞRENCİ BİRLİKTE İFTAR YAPIYOR

Düzenlenen iftar programına; Vali Ali Kolat’ın yanı sıra; İlçe Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım, davetliler ve öğrenciler katıldı. Programda dernek hakkında bilgiler veren Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım; 2015 Mayıs ayında kurulan Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Ramazan Ayı boyunca Yenişehir’de iki adet iftar çadırı açtıklarını, bu çadırlarda Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin iştirak ettiğini ve her akşam 250-300 öğrencinin bu çadırlarda iftarlarını açtıklarını söyledi.

 

KAPIMIZI VE GÖNLÜMÜZÜ SİZLERE AÇTIK

Vali Ali Kolat iftar programında yaptığı konuşmada; “Bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyum. Enderun kelimesi, Osmanlıdan gelen ve güzel bir anlamı olan kelime. Osmanlı da İkinci Murat zamanında kurulan hem idareci hem de askeri komutan yetiştiren bir okuldu. İnşallah sizler de ülkemizde alacağınız güzel eğitimlerle, kendi ülkenizde çeşitli alanlarda hizmet edeceksiniz. Ülkemizde şu anda 55 bin civarında yabancı ülkelerden gelen öğrenciler bulunmaktadır. Kırıkkale’mizde ise 350 civarında yabancı öğrenci vardır. Ayrıca ülkemizde iki milyonun üzerinde mülteci konumunda, çoğu Müslüman olan insanlar vardır. Kardeşliğimizin, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın gereği olarak, bizler, kapımızı ve gönlümüzü sizlere açtık. Dolayısıyla burada olmanız ve Türk kardeşlerinizle bir arada bulunmanız, ülkemizi tanımanız ve gittiğiniz yerde de ülkemizle ilgili güzel duygularınızı orada duyurmanız, bizleri son derece mutlu eder. Bu güzel ortamı hazırlayan herkese ben teşekkür ediyorum. Özellikle Enderun Derneğinin yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Bir işe iyi niyetle başlarsanız Cenab-ı Allah o işi size kolaylaştırır”

 

PROBLEMLERİ ÇÖZEME ÇALIŞIRIZ

Vali Kolat, “Biz Valilik ve diğer kurumlarımız ile birlikte, bizim öğrencilerimiz olsun, yabancı öğrencilere ve vatandaşlarımıza her zaman gönlümüz ve kapımız açıktır. Her konuda elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Biz onların yanında olacağız. Bu güveni herkese, devletimiz ve hükümetimiz veriyor. Ama bizlere ulaşamayan kişiler varsa, kendileri doğudan Valiliğe gelmeleri suretiyle bizler sorunlarını ve problemlerini çözmeye çalışırız. Bu anlamda ülkemizde bulunduğunuz süre içerisinde eğitiminizi başarılı bir şekilde sürdüreceğinizi temenni ediyorum. Bu vesileyle hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum” dedi. Program daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu