Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

VALİ UMKE KAMPINI ZİYARET ETTİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ UMKE Kampına Destek Ziyaretinde bulundu.
UMKE NEDİR?

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllü sağlık personellerinden oluşan, özel eğitim almış ekiplerdir. Amacı her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt ve dünya çapında afetzedelere yardım etmektir. Ülke genelinde Sağlık Bakanlığınca Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, 2004 yılında Sivil Savunma Birlikleri Bölge Müdürlüğü olan 11 ilde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurulmuştur. İlimizde 2005 yılında 8 doktor, 16 sağlık memuru ve 2 hemşire ile faaliyetine başlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE) bugün itibarıyla 5’i doktor toplam 77 sağlık personeli ve  tam donanımlı 2 adet UMKE aracı ile yurt içinde ve yurt dışında hizmet vermektedir. İlimiz Türkiye geneli 21 bölge içerisinde Ankara’nın koordinatörlüğünde Kırşehir, Yozgat, Çorum, Kastamonu ve Çankırı’nın da yer aldığı 9.bölgede yer almaktadır. İlimiz UMKE ekibi yurtiçinde (Van Erciş Depreminde, Akçakale, Ceylanpınar, Kilis ve Öncüpınar sınır kapısında ve Efes/İzmir 2016 NATO tatbikatında) ve yurt dışında (Irak ve Filistin’den havadan hasta transferi, Pakistan sel felaketi, Somali insani yardım ve Suriye-Cerablus ağır iklim sahra hastanesi kurulumu) çok sayıda görevi başarılıyla yerine getirmiştir.

VALİ ZİYARET ETTİ

 Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz Umke kampını ziyaret ederek, kampa katıldı. Vali’nin kampa katılmasından memnuniyetlerini dile getiren UMKE yetkilileri “    Yılda en az bir kez olmak üzere il kampı ve bölge kampı yapılmaktadır. Bu kapsamda;            Müdürlüğümüz Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tarafından 2016 faaliyet planı kapsamında 12-13 Ekim 2016  tarihleri arasında İlimiz Balışeyh ilçesi Koçubaba Köyü Karababa Mevkiinde 25 UMKE personeli katılımıyla İl Eğitim ve Tatbikat Kampı  düzenlenmiştir. Kamp süresince UMKE personeline eğitmenlerimiz tarafından ‘‘Triaj ve Olay Yeri Yönetimi, Hava Yolu Yönetimi, Temel Yaşam Desteği, Damaryolu Uygulamaları, Travmalı hastaya yaklaşım” eğitimleri verilmiştir. Kampın son gününde senaryo gereği, İlimiz Balışeyh ilçesi Koçubaba köyü Karababa mevkiinde gece meydana gelen deprem nedeniyle enkaz altında kalan 2 vatandaşı kurtarmak için yapılan tatbikat başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Düzenlenen programa Sayın Valimiz M. İlker HAKTANKAÇMAZ, Balışeyh Kaymakamı Yusuf YILDIRIM, İl Jandarma Komutanı J.Alb. İsa ÇAKMAK, Emniyet Müdürü Hasan ONAR, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa UZUN, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ ve Kırıkkale Sağlık Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN katılmıştır. Sayın Valimiz ve ziyaretçilere Dr. Mustafa UZUN tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin  çalışmaları hakkında brifing verilmiştir. Tatbikatları izleyerek kamp ateşini yakan ve UMKE ekiplerimize çalışmalarında başarılar dileyen Sayın Valimiz başta olmak üzere kampımızı ziyaret eden tüm katılımcılara teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandılar.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x