Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Vali Ziyaretlere Devam Ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Vali Haktankaçmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti.

Kırıkkale Valisi Dr.M. İlker Haktankaçmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Müdürlüğe gelişinde Vali Haktankaçmaz’ı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri karşıladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, İl genelindeki çalışmalar hakkında Vali Haktankaçmaz’a sunduğu Brifing de; “İlimizdeki tarım arazilerinin kullanım durumuna göre büyük bir bölümünü tarla alanlarının oluşturduğunu, tarla ürünlerinin de ekiliş alanlarına göre ilk üç sırasında buğday, arpa ve ayçiçeğinin bulunduğunu, meyve ürünlerinde üzüm, ceviz ve elmanın, sebze ürünlerinde ise ilk üç sırada kavun, domates ve karpuzun yer aldığını belirtti.

İlimizdeki hayvan varlığı hakkında da bilgi veren Yılmaz, 2016 yılı itibariyle il genelinde 50.083 büyükbaş hayvan, 110.348 küçükbaş hayvan, 13.176 adet arılı kovan, 594.350 yumurtacı tavuk bulunduğunu ifade etti.

Toplam 43.164 ha alana sahip meranın tamamında tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Yılmaz, 42.282 hektarın tahdidi ve 925 hektarın tahsisinin yapıldığını 2.420 hektar alanda mera ıslahının gerçekleştirildiğini, iki köyde ise 863 hektar alanda ıslah çalışması yapıldığını belirtti.

İlimizde Üzüm Üreticileri Birliği, Kanola Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırıkkale-Ankara-Çankırı-Yozgat-Hayvancılık Kooperatifleri Üst Birliği, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tarımsal Sulama Kooperatifi adı altında üretici örgütlerin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, 174 Alo Gıda Hattının da vatandaşların hizmetinde olduğunu açıklayarak İlimizdeki Tarımsal Desteklemeler, Hayvancılık Desteklemeleri, Bitkisel Üretim Desteklemeleri ve Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında bilgiler sundu.”

Brifing sonrası Şube Müdürlerinden de çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Haktankaçmaz, tarımın üretimin temelini teşkil ettiğini belirterek ilimiz genelinde sulanabilir arazinin artırılması gerektiğini belirtti. Vali Haktankaçmaz, ayrıca İlimizin de dâhil olduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yeni projeler geliştirilmesini istedi.

Tarım Müdürlüğü’ne ait atölyeleri de ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, atölyelerde incelemelerde bulundu

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x