Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

VALİ’DEN BASINA TEŞEKKÜR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Kırıkkale’deki yerel medya mensuplarının dik duruşlu yayınlarına Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz’dan teşekkür.
 
Haktankaçmaz “Dik duruşunuz için teşekkür ederim”
Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 30’a yakın üyesi bulunan şehrin en büyük medya cemiyetini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Haktankaçmaz, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Kırıkkale Basınının büyük bir sınav verdiğini, bu sınavdan başarı ile çıktığını, sergilenen dik duruştan dolayı teşekkür etti.
 
KIRIKKALE KONUŞULDU
Kale Medya Plaza’ya gerçekleştirilen ziyarette Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz’ı Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ercihan Çakmak, Başkan Yardımcısı Harun Yüksel, Cihad Gazetesi ve ÖZ FM İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet, İhlas Haber Ajansı Temsilcisi Gültekin Yiğit, Kanal 68 il temsilcisi ve Kanal Siyaset İmtiyaz Sahibi İbrahim Yaman, Anadolu Ajansı Bahşılı Muhabiri Ahmet Yaman, Anadolu Ajansı Kırıkkale Muhabiri Halil İbrahim İdik, Mavidünya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Gökkaya karşıladı. Yaklaşık 1,5 saat süren sohbetli ziyarette Kırıkkale gündemi konuşuldu.
 
FETÖ İSTEDİ AMA KİMSE SATMADI
Medya ve Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerini ve gazetelerini tanıtan Çakmak, 7 mahalli gazetenin olduğunu, ilçelerde olmak üzere tüm Anadolu Ajansı muhabirlerinin kendi üyeleri olduğunu hatırlattı. Çakmak “30 tane aktif bu işi meslek olarak yapan üyemiz var. Kırıkkale’deki en büyük ve gelişmiş profesyonel manadaki tek cemiyetiz. Cemiyetimizin şuanda profesyonel manada bir haber internet sitesi hazırlanıyor. Biz sansasyondan ziyade insanlara haber vermek istiyoruz. Alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Cemiyet adına yakışır bir setimiz olacak. Bizim Kırıkkale’deki yerel medyamız Hasan Tahsin ruhuyla hareket eder. Bizim milletimiz vatanımız her şeyden önemlidir. Bu FETÖ grubu 10 yıldır mahalli bir gazete almak için çok uğraş verdi güçlü olduğu dönemlerde. Ama hiçbir arkadaşımız bu guruba gazetesini satmadı”
 
ÜLKENİN MUHALİF
MEDYA İHTİYACI VAR
“Çok sıkıntılar yaşadı, zor ayakta kalıyor herkes zarar ediyor. Bu sözde imam çok uğraştı ama kimse satmadı. 15 Temmuz sonrası ve gecesi hep milletin yanında yer aldı. Fiziki olarak da meslektaşlarımız meydanlardaydı. Bu bizim sınavımızdı. İşin en güzeli bugün CNN Türk dediğimiz muhalif bir medya değiştirdi. Demek ki bizim böyle muhalif medyalara ülke olarak ihtiyacımız var. Biz o günde ulusal ve yerel medya olarak Cumhuriyet tarihimizin en büyük birlikteliğini gösterdik. Devletimiz, milletimiz olduğu kadar Türk Medyası olduğu kadar, Anadolu medyası güzel bir sınav verdi. O bakımdan gazeteciliğimizle, mesleğimizle gurur duyuyoruz. İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
 
HEP BİRLİKTEYDİK
Kırıkkale’de gerçekten böyle bir tesisin var olmasının gurur verici olduğun söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Haktankaçmaz “Kırıkkale’de böyle güzel bir tesisin bulunduğunu görmekten çok memnun oldum. Demek ki Ercihan Çakmak bey, gazetecilikteki titizliğini kurumsallaşma ve bina anlamında da göstermiş. Biz tabi biraz geciktik. İadeyi ziyaret için. Hepinizin malumu olan sebepler dolayısı ile. Geldiğimizde Ramazan ayından 3,4 gün önce göreve başlamıştık. Hep birlikteydik o zamanda da birlikteydik. Her zaman teşekkür ederim doğru işler yaptığımızda desteğinizi gösteriyorsunuz. Konuştuğumuz şeyler ve daha sonraki ziyaretleriniz her zaman Kırıkkale ile ilgili yaptıklarınız bilgi alış verişlerimiz tazeliğini koruyor. Akabinde Ramazan ayı ile birlikte kendine mahsus bir temposu var. O ayrı bir dönem. Ramazan ayını ve sonrasındaki bayramı kazasız belasız atlattık”
 
KAHRAMANCA DURUŞ
“Yine ilk anından birlikte yaşadığımız ve beraber olduğumuz 15 Temmuz gecesindeki hain girişimle karşı karşıya kaldık. Tabi ister istemez enerjimizi o olaya verdik. Her şeyden önemli ve önünde bir iş. Çünkü devletin varlık veya yokluk, milletin bağımsızlık mücadelesiydi. Belki ilk anda bunu tam olarak anlamamış olabiliriz fakat, her geçen gün ortaya çıkan belge ve bilgilerle her geçen gün önemli ve milletin bekası ile oynandığını gösterdiği bir gün olarak çıkmaktadır. Allaha şükür 15 Temmuz gecesi milletimiz çok kahramanca bir duruş gösterdi. Zor olan sokağı çıkmaktı”
 
 
“Milletimiz abdestini alarak ne tehdit varsa, ne boyuttaysa bir bilinmeze doğru gidiyordu. Bilinmez bir tehdidin karşısına çıkmak işte insanı tedirgin ve korkutan şeydir. Fakat, Kırıkkale’de ben insanlarımızın gözünde o korkuyu görmedim. Gerçekten tarif edilemez bir geceydi. İnsanların gözündeki o öfkeyi, o adanmışlık duygusunu gördüm. O bize gerçekten çok güç verdi. Silah, top, tüfek bir yere kadardır. Ama insanların önünde o iradenin önünde hiç birşey duramaz. O duyguyu görünce bu işin olmayacağını olamayacağını gösterdi halkımız. O gazilerimiz, şehitlerimiz ulaşılabilecek en yüksek makama ulaştılar fakat, önce Allah ve onların sayesinde olabilecek en az hasarla atlattık. Bu mücadele ve birliktelik devam ettirmeliyiz”
 
NE YAPTIKLARINI GÖRDÜK
“Bu millet büyük bir millet, bu millet kendisine hainlik edene de, kendisine düşmanlık edene de adaletle davranmıştır. Adaletle davranmak zorundadır. Hem milletimizin böyle bir takdir edilecek yönü var, hem de biz devlet olarak hukuk içerisinde mücadeleyi vermeye devam ettirdik bundan sonrada devam ettireceğiz. Kurunun yanında yaşında yanmaması için her türlü tedbiri aldık ve bundan sonrada alacağız. Bizim onlara muamelemiz, onların bizlere muameleleri gibi olmayacaktır. Çünkü onlar bir terör örgütü. Ne yaptıklarını, ne yapacaklarını hepimiz gördük”
 
DİK DURUŞUNUZA TEŞEKKÜRLER
“Hiçbirimizin içinden çıkmış bir fert olarak böyle kendi halkını bombalayacak, yada bu milletin parasıyla alınan bir uçak veya helikopterle mühimmatı kullanıyorsunuz. Biz 4 yıl önce Suriye’de bunları gördük ben o yıllarda Ankara’daydım arkadaşlarla hep konuşurduk bu iş nasıl olur, insan kendi halkına bunu yapar mı diye. Şuna sevinmek lazım böyle bir sıkıntıdan ülkemiz çok az hasarla kurtuldu. Şimdi ülkemiz bu mikropları vücudundan attıktan sonra daha da güçlenecek. Hem iadeyi ziyaret hem o dönem 15 Temmuz gecesinden sonraki duruş ve takdiri ifade etmek. Kırıkkale’nin yanında olan, gerçekten Kırıkkale basını bu sınavdan geçti. Takdir edecek duruşunu gösteriyor bu anlamda çok teşekkür ederiz” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x