Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

VALİLİK SON RAKAMLARI AÇIKLADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği FETÖ kapsamında gözaltına alınanların son rakamlarını paylaştı. Valilikçe yapılan açıklama da toplam 510 kişinin görevden el çektirildiği bildirildi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 29 kamu görevlisinin görevine son verildi, 481 personelin de görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, FETÖ yapılanmasına yönelik kentte yapılan çalışmalarda, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 481 personelin açığa alındığı belirtildi. Yürütülen soruşturmalar sonucunda 29 kamu personelinin ise görevine son verildiği kaydedilen açıklamada, soruşturmaların sürdüğü ifade edildi.
HANGİ KURUMDA KAÇ KİŞİ?
Valilik makamınca açıklanan listede İl Emniyet Müdürlüğü’nden 40, Polis Meslek Yüksek Okulundan  2, Defterdarlıktan 5, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 198, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden 2, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğünden 1, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden 6, İl Müftülüğünden 8, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 3, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden 44, İl Sağlık Müdürlüğünden 2, Halk Sağlığı Müdürlüğünden 22, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden 1, Toprak Mahsulleri Ofisinden 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 5, Adalet Komisyonu Başkanlığıbdab 20, Karayolları Genel Müdürlüğü 4.Bölge Müdürlüğünden 3, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünden 92, Kırıkkale İl Özel İdaresinden 2, Belediyelerden 14, Katı Atık Yönetim Belediyeler Birliğinden 1, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumundan 8, kişinin görevinden el çektirildiği bildirildi.
AKLANANLAR DÖNECEK
Açıklanan 510 kişiden 29 kişinin görevine son verildiği, 481 kişinin açığa alındığı bildirildi. Fetö ile bağlantısı tespit edilen 29 kişinin göreve dönme imkânı olmazken açığa alınan 481 kişi hakkında yapılan soruşturma sonrası karar verileceği ve fetö bağlantıları yoksa göreve dönme imkanı oldukları öğrenildi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x