Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Vazgeçmeyeceğiz Kazanacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Önal, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Önal, “Cumhuriyetten, Özgürlükten, Demokrasiden, Barıştan ve Sosyal Adaletten asla vazgeçmeyeceğiz ve sonunda biz kazanacağız” dedi.

 

AÇLIK SINIRI 2 BİN TL

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bugün düzenlenecek olan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Önal açıklamalarda bulundu. Önal, “Her yıl yüzlerce hatta binlerce işçimizin iş kazalarına kurban gittiği ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği için bir tek adım atılmamıştır. Ülkemizde 4 kişilik bir ailenin temel gıda gideri yani açlık sınırı 2.000 TL düzeyinde iken asgari ücret 1.400 TL’dir. Yıllarca çalışıp vergisini ödemiş hayatının son dönemlerini huzur içinde geçirmek isteyen emeklilerimiz ise yeni iş aramakta birçoğu çalışmaktadır. Tüm bu problemleri çözmesi gerekenler ise sanal gündemlerle halkımızı kandırmakta, işçilerin en temel hakkı olan Kıdem Tazminatı hakkını bile kaldırmanın türlü yollarını aramaktadır” sözlerinde bulundu.

 

ÖTEKİLEŞTİRİLEN TOPLUMLAR

“İktidarın bütün korkularına ve engellemelerine rağmen bilinmelidir ki, Emekçiler, iktidarın korku siyaseti üzerinden inşa ettiği rejime teslim olmayacak, “Hayır”ın gücüyle tarihin gidişatını değiştirecektir. İşçiler ve emekçiler 1 Mayıs’ta gericiliğe, sömürüye, sendikasızlaştırmaya, güvencesizliğe karşı tek ses olacaktır. Emekçisiyle, işçisiyle ve işsiziyle, ezilen, hakları yok sayılan, ötekileştirilen tüm toplum kesimleriyle demokrasiye, adalete, barışa, toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmanın, tek yolu sesimizi ortaklaştırmaktan geçmektedir. Ortaklaşacağız, birleşeceğiz ve insan onuruna yaraşır bir yaşam için hep birlikte mücadele edeceğiz. Cumhuriyetten, Özgürlükten, Demokrasiden, Barıştan ve Sosyal Adaletten asla vazgeçmeyeceğiz ve sonunda biz kazanacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere dünya tüm emekçilerin emeklerinin karşılığını alabildiği, eşit ve aydınlık bir geleceğe hep birlikte sahip olabilmek umuduyla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nü yürekten kutlar, saygılar sunarım” dedi.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x