Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Velilerin taşınma isyanı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeni eğitim sisteminin 4+4+4 olmasının ardından ilköğretim okulları ilkokul ve orta okul diye ayrılmaya başladı ancak, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim sistemi akabinde Şehitler İlköğretim Okulunda okuyan öğrencileri ayırması hem velilerin hem de öğretmenlerin tepkisini çekti.

TEPKİ ÇEKTİ

Eğitim sisteminin değişmesi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şehitler İlköğretim Okulunda önümüzdeki eğitim öğretim yılında okuyacak olan 5,6,7’nci sınıfları Dede Korkut Okuluna, 8’inci sınıfları ise Namık Kemal Okuluna taşıması hem velilerin hem de öğretmenlerin tepkisini çekti. Yapılacak olan bu uygulamanın öğrencilerin önümüzdeki eğitim öğretim yılında TEOG sınavına gireceği için okul değişmenin ve arkadaşlık kurmasında sorun olacağını düşünülürken, bazı veliler ise okulun merkezi olduğunu ve özellikle Dede Korkut Okuluna gidecek çocukları için servis tutmaları gerektiğini söylediler. Okulun merkezi olmasından ve öğretmen kadrosunun iyi olmasından dolayı çocuklarını Şehitler Okulunda olmasını istedikleri söyleyen ve aynı zamanda Uzman Öğretmen olan Engin Sakarya, “Burası geçmişi ve mazisi olan bir okul. Duyduğumuza göre müdürlerin işgüzarlığı yüzünden böyle bir durum yaşanıyor” diye konuştu.

 

800 ÖĞRENCİ NE OLACAK

Öğrencilerin bölünmesinden dolayı veliler kadar öğretmenlerde durumdan rahatsız. Okuldaki öğrencilerin başka okullara nakledilmesi halinde gidilecek olan okulun mevcudunun 800 öğrenci olduğunu ve Şehitler Okulundan 200 öğrencinin katılması ile birlikte okun mevcudunun bin öğrenci olacağını söyleyerek, sınıfların 40’ar kişi olacağını, bunun akabinde ise hem mevcut okuldaki öğrencilerin hem de kendi okullarından gidecek öğrencilere faydalı olmayacağını hatta daha kötü bir durum olacağını söylediler. Mehmet Uzelli Okulunun üst katının tamamen boş olduğunu ve sınıfların 10’ar kişilik olduğunu söyleyen öğretmenler, Şehitler okulunda bulunan 1,2,3,4’üncü sınıfları merkezi olan Mehmet Uzelli Okuluna taşınarak, Şehitler Okulunun orta okul olarak kalması taraftarı olduklarını belirttiler.

Velilerin taşınma isyanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Velilerin taşınma isyanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Velilerin taşınma isyanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x