Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

“Verilen sözler tutulsun”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

30 HAZİRAN EMEKLİLER GÜNÜNDE, EMEKLİLERİN İSTEKLERİ VAR

 

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 30 Haziran Emekliler günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, emeklilerin isteklerini dile getirdi. Verilen sözler doğrultusunda biran evvel promosyonların bankalar tarafından emekliye ödenmesi gerektiğini söyleyen Aytekin, “Emeklilerin ev sahibi olması için TOKİ Projesinin hayata geçirilmeli” dedi.

 

“HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

Yaptığı yazılı basın açıklamasında 30 Haziran Emekliler gününde, emeklilerin isteklerini dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “30 Haziran 1927 yılında emekli olan Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Emekliye ayrıldığı günü emeklilerimiz ve emekli kuruluşlarımız bu günü bir vefa ve saygı olarak, Emekliler günü olarak kutlamaktadır. Bu vesile ile tüm emeklilerimizin emekliler gününü tüm içtenliklerimizle yönetim olarak kutlamaktayız. 30 Haziran emekliler gününde Büyük Atatürk’ün yaşlılar ve emeklilerle ilgili şu sözlerini emekliler olarak hiçbir zaman unutmayacağız”

 

GÖREV BİLMEKTEYİZ

Aytekin, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur) demek suretiyle yaşlıların ve emeklilerin saygınlığını topluma yansıtmıştır. 30 Haziran emekliler gününde emeklilerimizin sorunlarını ve beklentilerini de gündemde tutmayı da bir görev bilmekteyiz. Biz emekliler taleplerimizden önce ülkemizin en önemli sorunu olan terör milletimizin huzurunu bozmakta olup Asker polis ve vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmektedirler. Türkiye Emekliler Derneği teröre karşı duruş sergilemek için toplumun tüm kesimlerini ortak hareket etmeye davet etmektedir”

 

HAYATA GEÇMELİ

“Mevcut siyasi iktidardan öncelikli beklentilerimizi de şöyle sıralayabiliriz. Verilen sözler doğrultusunda biran evvel promosyon bankalar tarafından emekliye ödenmesi, Emeklilerin ev sahibi olması için TOKİ Projesinin hayata geçirilmesi, Emekliyeverilen zamların yüzdeli deyil seyyanen verilmesi, Hastane katkı payları ve ilaç katkı paylarının kaldırılması, Eksik kalan intibak yasasının yeniden gözden geçirilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi, 2002-2006 ve 2008 yılları arasındaki enflasyondan doğan alacaklarımızın yargı süreci beklemeden emeklilerimize ödenmesi, Öncelikli sorunlarımızı dile getirdikten sonra 11 ayın sultanı Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Milletimizin ve tüm emeklilerimizin kadir gecesini ve bayramlarını şimdiden kutlamaktayız” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu