Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Vezneciler’de Teröre Karşı İftar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vezneciler’de Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı

Fatih Belediyesi, geçtiğimiz hafta Vezneciler’de görev değişimindeki polis aracına yapılan terör saldırısında şehit olan polislerin ve hayatını kaybeden vatandaşların anısına, ‘Teröre karşı birlik ve beraberlik iftarı’ düzenledi.

 

TERÖRE MAŞA OLANLARI LANETLİYORUZ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programı, patlamanın olduğu Vezneciler Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Kur’an tilavetiyle başlayan programa çok sayıda vatandaş, gazi ve şehit yakınları katıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada bir hafta önce hain bir terör saldırısına maruz kaldıklarını ifade ederek “O terör saldırısından sonra hemen burayı ziyaret ettiğimizde, böylesine bir sofranın oluşmasının talebini, buradaki esnaflardan aldık. Hatta esnaflar hemen bir gün sonra ‘böyle bir iftar sofrası düzenler misiniz’ diye talepte bulunduklarında biz üzerinden biraz zaman geçmesinin daha önemli olduğunu düşündük. Yani uluslararası güçlerin, küresel, bölgesel güçlerin içinde olduğu maalesef ve burada Ortadoğu’daki kendi beklentileri doğrultusunda karmaşık ilişkilerin içerisinde oldukları ve bunu da en iyi şekilde kendi hedeflerine ulaşmak için terörü kullandıkları, terörizmi kullandıkları bir dönemde biz bunun arkasında olan gerçek güçler dahil olmak üzere buna alet olan, buna maşa olan terörün kendisini de araçlarını da hepsini de lanetliyoruz” dedi.

 

OTELİN KAPALI OLMASI KATLİAMDAN KURTARDI

Patlama bölgesinde bulunan otelin mühürlü olmasına da değinen Demir, Fatih’te kendi sınırları içinde bir otelin mühürlü olmasını asla tasvip etmediklerini belirterek,”İnşaattan dolayı, kurul tarafından onaylı projesine aykırı yapılaşmadan dolayı yapılan tespitlerden sonra da mühürlenmek durumunda kalınmıştır. ve bu patlamanın olduğu günde de mühürlüydü. Tabi otelin kapalı olması bu terör saldırısını hakikaten katliam olmaktan kurtarmış oldu” diye konuştu. İftar programı, Vezneciler saldırısında şehit olan polisler, hayatını kaybeden vatandaşlar, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yapılan duaların ardından sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu