Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Vicdansızlar iş başında!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Binlerce dikime hazır fidan Kızılırmak Nehri’ne atıldı. Suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan fidanları gören vatandaşlar, gözlerine inanamadı. Binlercesinin suyun akıntısıyla gittiği söylenen fidanlardan 700 tanesi sudan çıkartıldı. Çıkartılan fidanlar Kırıkköyü Mahallesi’nde bulunan Orman İşletmesi Müdürlüğü’nün dikim alanına götürüldü.

KOOPERATİFLER VE DENETLEYENLERE İŞLEM
Yapılan araştırmalarda bir tanesi 50 kuruşa mal olan fidanların suya atılan bölgede 4 kooperatif dikimini gerçekleştiriyor. Bu sene 4 kooperatife 300 bin fidan dikim için verildi. Araştırmalar yapılarak 4 kooperatiften hangisinin fidanları suya attığı tespit edilecek. Tespitler sonunda 4 kooperatif suya atmamış ise, araştırma biraz daha genişletilecek. Kırıkkale’de 7 kooperatif ve 1 tüzel şahıs dikimi işini gerçekleştiriyor. 7 kooperatif yıl içinde 2 milyon fidan diktiği söyleniyor. Bunların fidanların suya atıp atmadığı tespiti yapılacak. Tespitler sonunda kim fidanları suya atmış ise, onun hakkında işlem başlatılacak. Ayrıca bu kooperatifleri denetleyen mühendisler ve memurlar hakkında da yasal işlem başlatılacak.

GÖREVLİLER ŞOK OLDU!
Balıkçı bir arkadaşının suların çekilmesiyle birlikte Kızılırmak Nehri’nde binlerce fidanın suyun içinde olduğunu açıklayan eski Orman Müdürlüğü’nde görevli Halil Tuna (52), önce bu söze inanmak istemediğini ve olay yerine gittiğinde inanmak istemediği sözleri kendi gözleriyle gördüğünü söyledi.

FİDANLAR TOPLANDI
Olay yerinde vardığında fidanların bu seneye ait olduğunu ve bazılarının balçık altında kaldığını, üstekilerin ise hala yeşilliğini koruduğunu belirten Tuna, “Fidanları görünce büyük bir şaşkınlık yaşadım. Hemen ardından Orman İşletme Müdürlüğüne telefon ettim. Ekipler, olay yerine geldiler. Fidanları sudan çıkartıp götürdüler.”dedi.

“VİCDANLARI YOK”
Bunu yapanların vicdan sahibi olmadığını belirten Tuna, “Suya atılan fidanlar milli bir servet. Bunun yanında fidanlarda birer canlı. Fidanlar toprakla buluşması gerekirken, suda imha edilmeye çalışılmış. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almayan kişi yada kişiler. Yetkililer buna el atmalı ve binlerce fidanın neden imha edilmeye çalışıldığı tespit edilmelidir.” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu