Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Vurgun Basın Açıklaması Yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’nin geldiği nokta ‘ÇIKMAZ SOKAK’
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin geldiği noktayı ‘çıkmaz sokak’ olarak değerlendiren Başkan Vurgun, “Türkiye, bu çıkmaz sokaktan çıkmak için acilen AB’den ve obezite ekonomisinden vazgeçmelidir” dedi.

BÖYLE İTTİFAK MI OLUR?
İl Başkanı Vurgun, “AB’den yeni yeni vazgeçiliyor. Hele şükür! Biz Avrupa’dan yarar gelmeyeceğini ilk günden beri söylüyoruz. Avrupa’nın hiçbir tarafında insanî bir tutum göremezsiniz. İkinci olarak ABD ile ittifak yapılmaz. Şimdi millet sormaya başladı; ‘Böyle ittifak mı olur’ diye. Bizim savaştığımız terör örgütleri ile ABD’nin ittifakı var. O zaman bu nasıl bir ortaklık? Üçüncü mesele de ekonomi politikasıdır. Borç alarak bir yere varılmaz. Ama devletin borcu bitti diyorlar. IMF’ye borç bitti, ya diğerleri? Ya özel sektörün borcu? Arkadaşlar unutmayın; borç alan emir alır. Tüm bu sorunların çözümü için millî politikaya ve millî ekonomiye dönülmelidir”

KILAVUZUMUZ AVRUPA OLMAMALIDIR
Vatandaşa “İngilizler ‘Biz Brüksel’den yönetilmek istemiyoruz, Londra’dan yönetilmek istiyoruz’ dediler ve AB’den çıktılar. Bizim İngiliz kadar hassasiyetimiz yok mu?” diye soran Vurgun, “Biz de Ankara’dan yönetilmek istiyoruz. Şimdi AB askıya alındı. Çok da iyi oldu. İnşallah tamamen biter. Ama bu duruma üzülenler var. Aman Brüksel’e bu yasa uyar mı, şu kanun AB kriterlerine uyar mı dememeliyiz. AB bataklığından tamamen çıkmamız ve AB Bakanlığı’nı kapatmamız lazım. Avrupa ve ABD, milyonlarca insanı öldürmekten çekinmez. Onun için AB’nin kapısından ayrılmamız lazım. Peki, AB ile ilişkileri kesmek, onlarla savaşmak mıdır? Hayır, AB ile üyeliğini bitirmek onlarla savaşmanızı gerektirmez. Ama kılavuzumuz Avrupa olmamalıdır”

ALLAH BİZE BAŞARIYI NASİP EDECEKTİR;
Millî Görüş camiasının hedefleriyle ilgili konuşan Vurgun, “Biz yeni bir dünyanın kurulması için çalışıyoruz. Ve böyle büyük bir plan kolay gerçekleşmez. Bunun için oturup düşünmek lazım. Biz hedefe nasıl ulaşacağımızı biliyoruz. Ancak geçmişte neler yaptık, neleri doğru, neleri yanlış yaptık. Bunlardan ders çıkartmamız lazım. Biz, elbette elimizden geleni yapacağız. Ama şunu unutmamamız lazım: Üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirebiliyor muyuz? İşte bu soruya rahatça cevap verebiliyorsak Allah bize başarıyı nasip edecektir”

OBEZİTEDEN KURTULMALIYIZ
Türkiye’nin ekonomik olarak şiştiğini söyleyen Vurgun, “Ülkenin gelişmesine gelince evet, ekonomi kâğıt üzerinde ilerliyor. Ama bu bir gelişme değil, her zaman söylediğimiz gibi obezitedir. Maneviyat yok, ahlak yok, sanayileşme yok, askerî teçhizat istenilen düzeyde değil. Bu obezite hastalığından bir an evvel vazgeçilmeli ve artık tüm dünyanın derdine deva olacak büyük Türkiye kurulmalıdır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x