Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

Vurgun; “Üretim ekonominin gücüdür”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, hasat döneminde üreticilerin üzüldüğünü belirtti. “Eğer sağlıklı, gerçekçi orta ve uzun vadeli planlar yapılmazsa tarım da darbe alır, istenen gelişme sağlanamaz” dedi.
TARIM DA DARBE ALIR
Üretim Ekonominin gücüdür diyen Vurgun, “Üretim ekonominin gücüdür. Çalışan, üreten ve ülke için katma değer oluşturanlar kıymetlidir, değerlidir. Tarım, çok stratejik ve önceliği olan bir sahadır. Eğer sağlıklı, gerçekçi orta ve uzun vadeli planlar yapılmazsa, her şeyde olduğu gibi tarım da darbe alır, istenen gelişme sağlanamaz.” İfadelerini kullandı.
HASAT MEVSİMİ ÇİFTÇİNİN BAYRAMDIR
10-15 yıldan bu yana çiftçinin mahsulü maliyetinin altında sattığını savunan vurgun “Bugün ziraat odaları, çiftçi kuruluşları bir kilogram buğday için yaklaşık 90 kuruş maliyet çıkarmaktadırlar. 20-25 günden beri ticaret borsasında işlem gören buğday fiyatlarının ortalaması 83 kuruştur. Bakanlığın müdahale fiyatı ise 91 kuruştur. 10-15 yıldan beri buğdayı, maliyetinin altında satmak zorunda kalan üreticimiz, birkaç kuruşluk artıştan bile ne kadar mutlu olmuştu. Hasat mevsimi arifesinde Tarım Bakanı, ´2 gün içinde fiyatları açıklayacağız´ dedi. Ama 15 günü aşan bir süre açıklama yapılmadı. Darda olan, özellikle küçük çiftçimiz de elindeki ürünü zararına satmak zorunda kaldı. Ezilen yine üreticimiz oldu. Eğer fiyatlar zamanında açıklansaydı, üreticilerimiz zarar etmeyecekti.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x