Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

“Ya millet kazanacak…”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bayramda muhalefet partilerinde de bayramlaşma töreni düzenlendi. CHP ve MHP’nin gündeminde de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile İslam coğrafyasında yaşanan acılar vardı. MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, “Ya millet kazanacak ya da ihanet kazacak” dedi.
 
“Geleceğimiz açısından çok önemli”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı bayramlaşma töreninde partililer ve halkla bir araya geldi. İlk etapta partililer ve halk ile parti binasında bayramlaşan il yönetimi daha sonra bayramlaşma turuna çıktı. İl Başkanı Ziya Kavlak, Türkiye ve çevre ülkelerde yaşanılan acının ve dökülen kanın son bulması için mevcut yönetimin hiçbir eylemde bulunmadığını ifade etti. Kavlak, bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkenin ve milletin geleceği açısından çok büyük önem arz ettiğini söyledi.
 
“Bayramı sıkıntılı geçiriyoruz”
Kavlakt, “Sıkıntılı bir bayram geçiriyoruz. Ülkemizde ve komşu ülkelerde yaşanılanlar,  Gazze, Suriye ve Irak’ta Türkmenlerin durumu bizi gerçekten çok üzüyor. İnşallah gelecek bayramda daha güzel insanlarla yönetilen ve çevresinde barışın hakim olduğu bir ülke diliyoruz” şeklinde konuştu. Kavlak daha sonra MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Partililer ise CHP’yi ziyaret etti.
 
Genel ve yerel seçimmiş gibi çalışılmalı
Milliyetçi Hareket Partisi ise yine parti binası toplantı salonunda bir araya geldiler. Bayramlaşma töreninin ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer’in gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Göçer şöyle konuştu; “Önümüzdeki ay yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz ve milletimizin geleceği için çok büyük önem arz etmektedir. Bu seçimde vatanını milletini seven herkesin bir genel ve yerel seçimmiş gibi çalışarak ortak aday Prof. Dr. Eklemeddin İhsanoğlu’nu iyi tanıtması gerektiğini düşünüyorum.
 
“Seçimin iki sonucu olacak”
Bu seçimde iki sonuç olacak. Ya vatanının milletinin geleceğini düşünerek 11 partinin destek verdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu kazanacak, ya da PKK sempatizanları, Kandil, Ermeni diasporası ve Rumlar kazanacak. Kuzey Irak’a sözde Kürdistan’ı kurarken, ‘Büyük Kürdistan’ı da kuracağız’ diyen şerefsizler kazanacak. Satılık gazeteciler ve köşeyi dönmeye çalışan köşe yazarları kazanacak. Kur’an ayetleri ile dalga geçenler kazanacak.  Böyle bir adamın cumhurbaşkanı olması yenilgilerin en büyüğüdür.  10 Ağustos 2014 tarihinde Türk milleti 12. Cumhurbaşkanını seçecektir. Aday Erdoğan devletin tüm imkanlarını kendi çıkarlarına seferber etmiştir. Valiler ve kaymakamlar kuklaya dönüştürülmüş, TRT başta olmak üzere kamu kurumları Aday Erdoğan için harekete geçmiştir.
 
 
“Ayrıştırıcı ve birleştirici”
Göçer konuşmasının devamında Prof. Dr. İhsanloğlu’nun özgeçmişi, başarıları ve ödülleri hakkında bilgi vererek, Erdoğan ile İhsanoğlu arasındaki farklara değindi. Göçer, “Aday Erdoğan devlet başkanı adayı, sayın İhsanoğlu ise cumhurbaşkanı adayıdır. Erdoğan sadece Türkçe konuşabiliyor, İhsanoğlu ise 5 dili iyi derecede konuşabiliyor. Erdoğan uzun yıllar Türkiye’de siyaset yaptı, İhsanloğlu ise uzun yıllar küresel teşkilatlarda görev yaptı. Erdoğan Kur’an okumasını biliyor, İhsanoğlu ise Kur’an’ı ezbere biliyor ve hafızdır. Erdoğan şiir okur, İhsanoğlu kitap yazar. Erdoğan ağzı küfürlü külhanbeyi, İhsanoğlu ise duruşu ve davranışlarıyla tam bir beyefendi. Erdoğan hakkında sayısız soruşturma var, İhsanoğlu hakkında ise tek bir soruşturma yoktur. Erdoğan kişisel değerler üzerinden ayrıştırmacı, İhsanoğlu ise toplumsal değerler üzerinden birleştiricidir”
“Ya millet kazanacak…” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu