Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yabancıların yeni rotasında Kırıkkale var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye emlak piyasasına ilgileri her geçen gün artan yabancılar, yılın ilk 5 ayında 834 bin 436 metrekarelik taşınmaz aldı. Bugüne kadar aldıkları taşınmazın toplamı ise 32 milyon metrekareyi aşarken, son zamanlarda yabancılar rotasını başta Kırıkkale olmak üzere Bolu, Mardin, Muş ve Bilecik gibi illere çevirdi. Alım hızı en çok artan yatırımcılar ise Suudiler.

 

GÖZLER 6 İLE ÇEVRİLDİ

Mütekabiliyet engelinin kalkmasıyla birlikte, yabancı yatırımcılar Türkiye’de gayrimenkul alımlarını artırdı. Tapu ve Kadastro’nun Haziran 2015 verilerine göre yılın ilk 5 ayında yabancılar toplam 834 bin 436 metrekarelik yeni taşınmaz aldı. Böylece yabancıların elindeki taşınmaz alanı 32 milyon 538 bin 520 metrekareye yükseldi. Ayrıca yabancı yatırımcının son dönemde bölge çeşitliliğine gittiği gözlendi. Bugüne kadar daha çok Muğla, Antalya ve Aydın’da taşınmaz edinen yabancı gayrimenkul alıcısı, sene başından bu yana rotasını Zonguldak, Kırıkkale, Bolu, Mardin, Muş ve Bilecik gibi illere çevirdi.

 

ZONGULDAK İLGİ GÖRDÜ

İl bazında en büyük atak Zonguldak’ta görüldü. İlde 2014 sonunda yabancıların elinde 14 bağımız parsel varken, rakam Haziran 2015’te 122’ye, büyüklüğü de 1465 metrekareden 10 bin 709’a ulaştı. Yabancılar Eskişehir’den de önemli miktarda gayrimenkul aldı ve artış yüzde 53 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde yabancılar üç 3 ilde hiç yatırım yapmadı. Bunlar Şırnak, Bitlis ve Hakkari. Satışların arttığı illerde Arap yatırımcı etkisi yoğun oldu. Araplar İstanbul, Yalova, Sakarya, Bursa, Kocaeli ve Trabzon’da gayrimenkul alımlarını artırdı.

Suudiler hep ilk sırada

 

910 BİN METRE KAREYE YERLEŞTİLER

Geçtiğimiz yıl 402 bin metrekarelik alımla ikinci sırada bulunan Suudi Arabistanlı gayrimenkul alıcısı bu yıl alımda ilk sıraya yerleşti. Suudiler’in Türkiye’den alınan taşınmaz toplamı 910 bin metrekareye ulaştı. Kuveytli yatırımcıların ise Türkiye’deki taşınmazları 94 bin metrekareden 522 bin metrekareye çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri de 73 bin metrekarelik taşınmazı 219 bin metrekareye yükseltti.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu