Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yahşihan’da geleneksel aşure etkinliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan’da geleneksel aşure etkinliği

Yahşıhan ilçesinde AK Parti Yahşihan İlçe Kadın Kolları tarafından aşure dağıtıldı. Geleneksel hale gelen etkinlikte Belediye Başkanı Ahmet Sungur, ilçe halkına aşure ikramında bulundu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK

AK Parti Yahşihan İlçe Kadın Kolları tarafından hazırlanan aşureler, cuma namazı sonrası Belediye Parkı’nda vatandaşlara dağıtıldı. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur yaptığı açıklamada, artık aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Muharrem ayının Müslümanlar için önemli ayların başında geldiğini dile getiren Başkan Sungur, şöyle konuştu: “Muharrem ayı ile birlikte Hicri takvimde yeni yıla girilir ve bu aya özel ibadetler yapılır. Aşure günü kutlanır. Aşure günleri birlik ve beraberliğin ve dayanışmanın coştuğu günlerdir. Bu vesile ile halkımızla bir araya gelebilmek ve dini vecibemizi yerine getirebilmek için Aşure kaynatmayı da belediye olarak geleneksel hale getirdik. Tüm halkımıza afiyet olsun”

 

AŞURENİN MANASI KARDEŞLİKTİR

Sungur, “Kendisinden olan, kendisinden görünen kişiler Hz. Peygamberin biricik torunu Hz. Hüseyin’i ve onunla birlikte hareket edenleri katletti. Aynı bu gün 15 Temmuzda yaşadığımız hadise gibi, bizden görünen, bizden olan, bizim paramızı, bizim insanımızı katleden insanlar Anadolu coğrafyasında maalesef oldu. Bu olan hadiselere karşı, biz bir ve bütün olmamız için, işte aşure güzel bir örnek, her türden gıda bunun içerisine girmiş, farklı farklı, hem hal olmuş” dedi.

 

HER ZAMAN BİRLİK İÇİNDE OLALIM

Etkinlikte birlik ve beraberliğin sergilendiğini vurgulayan Sungur, “Temennimiz odur ki; yeni Kerbelâ’lar yaşanmasın, Hüseyinler katledilmesin, anneler dul, çocuklar yetim kalmasın, yaşananlardan ders alınsın ve yeryüzündeki tüm savaşlar dursun. Allah, peygamberlerine yaşattığı güzellikleri bizlere de yaşatsın. Nasıl ki, aşure; acısı, tatlısı ve ekşisiyle ortak bir tat oluşturuyorsa bizler de Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Türküyle ortak bir millet olarak en güzel haliyle hep birlikte yaşamasını bilelim” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x