Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yahşihan’da proje ofisi çalışmaları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz öncülüğünde 6 ay önce kurulan proje ofisinin çalışmaları kısa sürede ilk meyvelerini verdi.

 

EĞİTİMLER VERİLECEK

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı’na sunulan “Yahşihan Okuyor Tarihini Öğreniyor” isimli projenin 4. “Çıraklar Okuyor” isimli projenin de 6. olarak 165 projenin arasında başarılı bulunduğu belirtildi. “Yahşihan Okuyor Tarihini Öğreniyor” projesi kapsamında, Yahşihanlı çocuklar yazarlarla buluşturulacak ve düzenlenecek olan kitap okuma yarışmaları sonucunda öğrencilerin İstanbul gezisine götürüleceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Okul öncesi çocuklar ile özel eğitim sınıflarındaki çocuklar için e-kitap okuyucuları vasıtasıyla kitap okuma alışkanlığı aşılanacak. Ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansı’na (AHİKA) sunulan ‘AB Projeleri Eğitimi’ isimli mali destek projesi de başarılı bulunmuştur. ‘Çıraklar Okuyor’ projesi kapsamında Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezinde okuma kültürünü artırmak amacıyla bir okuma alanı oluşturulacak ve okuma alışkanlığını edinmiş bireyler için fidan dikim etkinlikleri yapılacak. Konferanslar düzenlenerek ve okul bünyesindeki çıraklar kitap fuarlarına götürülerek okuma kültürünün geliştirilmesi sağlanacak proje kapsamında, ilçesindeki okullar başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan 40 personele AB proje yazım teknikleriyle ilgili eğitimler verilecek.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x