Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

“Yalan ve iftiranın merkezi Kırıkkale Üniversitesi”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI BAŞKANI ALİ GENÇTÜRK, KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

 

“Yalan ve iftiranın merkezi Kırıkkale Üniversitesi”

Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirmek istediği ‘Şehitlere Vefa’ programının iptal edilmesi üzerine Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünün ‘İzin talebi olmadığı’ yönünde yaptığı açıklamalara Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan cevap geldi.

 

“ÜLKÜCÜLERE KİN GÜTMEKTE”

Geçtiğimiz gün Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün ‘Şehitlere Vefa’ programının iptal edilmesi üzerine Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın izin almadığı yönünde yaptığı açıklamasına Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Gençtürk’ten cevap gecikmedi. Fen Edebiyat Fakülte Sekreterliğine Konsey Seçimi ile ilgili değil, Konsey tanışma toplantısı adı altında Sözlü olarak izin istenmiş ve gerekli merci bu hususta izin verdiğini söyleyerek açıklamasına başlayan Başkan Gençtürk, “Yalan ve İftiranın merkezi Kırıkkale üniversitesi Rektörlüğünün 08 Mart 2018 Perşembe günü basında çıkan haberine cevap olarak bu açıklamayı yapıyoruz. Fen Edebiyat Konsey Temsilciliği seçimi için değildir seçim 15.12.2017 tarihinde Cuma günü yapılmıştır. Rektörün bundan haberi olmaması normaldir. Çünkü; kendi hariç herkes üniversiteyi yönetiyor. Rektörün açıklamasında “Adı Geçen Grup” olarak nitelendirdiği bir Eğitim ve Kültür Vakfıdır. Bu Vakıf Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Rektörün yarım asırlık bu kurumdan da haberi yoktur çünkü vatan millet sevdalısı olan ülkücülere sebepsiz bir şekilde kin gütmektedir”

 

KOVMAKTEN BETER ETTİLER

“Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu için “öğrenci temsilciliği (konsey) tanışma toplantısı” diyerek sözlü olarak izin isteklerini doğrulayan ancak bir izin dilekçesi yazılması gerektiğinin sorulması durumunda “Yok” cevabı verildiğinin altını çizen Başkan Gençtürk, “Fakülte sekreterliği ile görüşmeler neticesinde Tanışma Toplantımıza ek olarak Kur-an Tilaveti, Şehitlerimizin görsel ve isimlerinin bulunduğu slayt gösterisi ile vatan millet sevdasını gençlerimize aşılamak amacıyla programı genişlettiğimiz doğrudur. Programa 3 saat kala Fakülte Sekreteri temsilcimizi Genel Sekreterliğe yazılı veya sözlü izin almamız gerektiğini söyleyerek bir üst makama yönlendirilmiştir. Genel Sekreter ile görüşmek için arkadaşlarımız beklerken güvenlik müdürü genel sekreter ile görüşmeye girmiş ve çıktıktan sonra genel sekreter izin vermediği temsilcimize umursamaz ve aşağılayıcı bir tavırla temsilcimizi kovmaktan beter bir hal takılarak başından savmıştır”

 

‘ŞEHİTLERE VEFA’ İSMİ DUYULDUKTAN SONRA

Rektörlük tarafından izin almak için tarafımıza hiç bir şekilde yazılı belge alınması hususunda bildirim yapılmadığını da hatırlatan Başkan Gençtürk, “Yukarıda belirttiğimiz gibi temsilcimiz Genel Sekreter tarafından Lakayt bir şekilde söz hakkı dahi verilmeden başından savılmıştır. Bizim Şehitlere Vefa Programı adında bir talebimiz olmamıştır, fakat Tanışma Toplantımıza bu içeriği eklediğimiz için bilerek ve isteyerek sırf “Şehitlere Vefa” ismi duyulduktan sonra ülkücü gençler program yapamasın diye kasten iptal edilmiştir. Şehitlere Vefa İsmini duyduktan sonra programı iptal eden rektör öncelikle buna cevap vermelidir? Kulaktan dolma bilgilerle yalanlama haberi vermemelidir. Olayın nasıl geliştiğini bildiği halde yalan ve iftiralarla kendisini ve avenesini kamuoyunda haklı çıkarmaya kalkışmamalıdır”

 

ÖZELLİKLE 4 NİSAN’DA BAŞLATILMAKTA

Başkan Gençtürk konuşmasının devamında ise, “Güvenlik Müdürü ve Genel Sekreterin Şehitlerden ve Ülkücülerden rahatsız olduğunu bilmekteydik yalnız rektöründe rahatsızlık duyduğunu şimdi öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisini Rektör olarak nitelendiren kişi sınav günlerini Ülkü Ocaklarının Kurucu Lideri Cennet Mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü olan 4 Nisan’da başlatmaktadır, özellikle bu güne bilerek ve isteyerek denk getirmektedir. Çünkü Türkiye’de bulunan tüm Ülkücüler 4 Nisan günü başbuğumuzun kabri başında toplanmaktadır. Sırf Kırıkkale üniversitesi ülkücülerinin buraya katılım sağlamaması için Ülkücüler için özel olan bu güne sınav koymaktadır. Yapılan bu olayın cevabı çok açıktır. Rektör Türk İslam şuuru ile yetişen Ülkücü Gençliğe düşmanlık gütmekte ve düşmanlık güdenlere sahip çıkmaktadır. Kendisi yaptığı bu olaylar ile ülkemizin geçirdiği bu zor süreçte sağlanan Milli duruş ve ittifaka görev süresinin dolması sebebi ile gider ayak resmen zarar vermek istemektedir, bu aşikar bir şekilde ortadadır. Milli birlik ve duruşumuzu bozmaya kimlerin çaba harcadığı 15 Temmuz’da açık bir şekilde görüşmüştür. Yapılan bu olaylar hala 15 Temmuz kalıntılarının üniversitede barındığını bize göstermiştir” dedi.

 

Haber Merkezi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
FERHAT PULLU
FERHAT PULLU
9 Mart 2018 14:55

ONUNDA SUYU ISINDI ALİ REİS ALLAHIN İZNİYLE DEVLET BEYİMİZİN ELİYLE İNŞALLAH BİR ÜLKÜCÜ REKTÖR ATANIR.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x