Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yalnızlık olarak görülmemeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, yaşlıların tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini söyledi. Yaşlıların hak ettikleri değeri ve saygıyı görmesi gerektiğini belirten Aytekin, belediyenin ve hükümetin kararlı adımlar atması gerektiğini bildirdi.

 

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında basın açıklaması yaptı. Aytekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ Çıktıkça yorgunlukları artar nefesleri daralır, ama görüş acıları genişler kimileri yaşlıları hazan yapraklarına benzetse de yaşlılar dolgun başaklar gibidir başları hep eğik görülürler bu eğiklik olgun ve dolgun olmalarından kaynaklanır.  18 – 24 Mart ta yaşlılarımızı ve Çanakkale Şehitlerimizi unutmadık unutmayacağız da yaşlılar haftası ve Çanakkale şehitlerimizi Anma haftası olması nedeniyle bu hafta bizim için büyük önem arz etmektedir.”

 

KATKIYI ESİRGEMEMELİYİZ

“Yaşlılık yalnızlık olarak görülmemelidir. Bu konuda Devletimize ve aile bireylerine büyük sorumluluk düşmektedir. Büyük anne ve büyük Babamızın en kutsal değerler olduğunu nesiller boyu yaşatmalıyız. Hepimizin yaşlanacağı gerçeğini asla unutmamalı yaşlılara Daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu yönüyle devletimizin 65 Yaş ve üzeri yaşlılarımıza hak ettikleri saygıyı ve katkıyı esirgememeliyiz. 65 yaş aylığının insanca ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede yükseltilmesi gerekmektedir. Yaşlılarımıza pozitif ayrımcılık getirilmesine rağmen yaşlılara ödenen yaşlılık aylığı ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmıştır.”

 

SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR

“65 yaş üzeri Yaşlılarımıza kanunla tanınmış olan ücretsiz ulaşım hakkı yeterince uygulanmamaktadır. Bu sorunun çözümü konusunda Hükümetimize ve Belediyelere büyük sorumluluk düşmektedir. Yaşlılık haftasının aynı zamanda her bireyin bir gün yaşlanacağı ve benzer sorunlarla karşılaşacağı gerçeği dikkate alınarak (Empati haftası olarak kutlanması sağlanmalıdır. Yaşlılar haftasını kutlarken yaşlılara toplumun ortak değeri olarak sahip çıkılmalıdır. Dernek olarak Türk milletinin var olduğunun ispatı olan Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz ve zaferini de kutluyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x