Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Yarın sizin, gelecekte sizindir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 50 bin 284 öğrenci ve 3 bin 528 öğretmen için 2015-2016 eğitim-öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Keskin ilçesinde yapılan açılış töreninde konuşan Vali Ali Kolat “Yarın sizin, gelecekte sizindir. Sizde Türkiye’yi d6aha iyi bir noktaya taşıyacaksınız” diye konuştu.
 
50 BİN ÖĞRENCİ 3 BİN 528 ÖĞRETMEN
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı. Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilere ücretsiz ders kitapları dağıtıldı. Çalan ilk ders zili ile birlikte Kırıkkale’de 18′ i okul öncesi, 96’sı ilkokul, 66’sı ortaokul, 55’i lise ve dengi okul olmak üzere toplam 235 okul, 2 bin 763 derslik te, Okul öncesi 3 bin 213, ilkokul 15 bin 374, Ortaokul 15 bin 882, Lise ve dengi okullarda 15 bin 815 olmak üzere toplam 50 bin 284 öğrenci ile 3 bin 528 kadrolu, 150 ücretli öğretmen ders başı yaptı.
 
AÇILIŞ TÖRENİ KESKİN’DE
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ve İlköğretim haftası dolayısıyla Keskin ilçesinde tören düzenlendi. Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, bürokrasinin önde gelen isimleri, Keskin ilçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, ilçe yöneticileri, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Abdullah Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi Ekmel Cönger, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yeni hizmete giren Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen açılış törenine katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.
 
ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ
Keskin ilçesinde hizmete giren yeni Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının ve yeni eğitim-öğretim dönemi açılışında konuşan Vali Kolat, öğrencilere hitaben “Yaklaşık 4 ay gibi uzun bir aradan sonra herkes heyecanlı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. Başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale’mizde de eğitim öğretimde büyük yol kat ettik. Eğitimin altyapısında önemli bir noktaya geldik. Yarın sizin, gelecekti sizindir. Sizler de Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşıyacaksınız” ifadesini kullandı.
 
BİN 182 TANE ETKİLEŞİMLİ TAHTA
İl Mili Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise eğitim alanında yapılan çalışmalar, yatırımlar ve okulların durumu hakkında bilgiler verdi. Çetin “İlimizde 53 Okulumuzda bin 182 tane Etkileşimli Tahta kuruldu. 52 okulumuza daha Etkileşimli Tahta kurulumu için keşifler yapılmış olup Şubat 2016’ya kadar kurulmuş olacaktır. Şubat 2016 itibariyle 2 bin 260 adet Etkileşimli Tahta kurulmuş olacaktır. 20 Okulumuzun Altyapı çalışmaları tamamlandı, 78 okulumuz için altyapı ihalesi yapılmış olup, çalışmalar başlamıştır. 13 Okulumuzun Fiber-optik internet bağlantıları gerçekleştirilmiştir. 2 bin 969 adet Tablet Bilgisayar öğretmen ve öğrencilerimize teslim edilmiştir. Ekim ayından itibaren 2 bin 300 adet tablet bilgisayar daha öğretmen ve öğrencilerimize dağıtılacaktır” sözlerine yer verdi.
 
228 ÖĞRENCİ İLE ÖĞRETİME BAŞLADI
Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Haluk Özdemir ise “Okulumuz, Keskin İmam Hatip Lisesi olarak 1980 yılında Tarihi Fişekhane olarak bilinen binada eğitim ve öğretim başlamıştır. Hali hazırda 113 ortaokul 115 lise olmak üzere toplam 228 öğrenci ve 4’ü idareci olmak üzere 14 kadrolu 12 ücretli öğretmen ve 56 parasız-paralı yatılı öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacaktır. Okulumuz 2015 /2016 Eğitim ve öğretim yılından itibaren bu yeni binada faaliyetine devam edecektir. Keskin in bu  en modern okulunun İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu olarak tahsisini gerçekleştirenlere teşekkür ederiz. Bizler, İnsanın en değerli varlık, Sevginin en hünerli güç, Bilginin en yenilmez kuvvet, Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Keskin Anadolu İmam Hatip Lise ve Ortaokulu olarak bize gösterilen bu teveccühe layık olmak ve öğrencilerimizi en güzel şekilde yetiştirme konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” dedi.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu