Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

Yaş ortalamamız 34,2

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye genelinin yaş ortalaması belli oldu. Verilere göre ilimizin yaş ortalaması 34,2 olarak açıklandı.
 
EN GENÇ ŞANLIURFA
Türkiye’nin medyan yaş (ortanca yaş) verilerine göre, en genç il Şanlıurfa ve Şırnak olurken, en yaşlı il ise Sinop ve Balıkesir oldu. Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü verilerine göre, medyan yaş (ortanca yaş) Nevşehir’de 33,3, Aksaray’da 29,6, Niğde’de 30, Konya’da 30,2, Adana’da 30,3, Kayseri’de 30,3, Mersin’de 32, Kırşehir’de 34,1, Kırıkkale’de 34,2 olarak belirlendi. Medyan yaşı 31 olan Türkiye’nin en genç illeri ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) alınan verilere göre, Medyan yaş, nüfusu oluşturan kişilerin yaşları, küçükten büyüğe doğru sıralanarak ortada kalan kişinin yaşını gösteriyor. Türkiye ortalaması olan 31’in altında 30 genç il bulunurken, üstünde ise 50 il bulunuyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu