Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Yaşam Hastanesi ilk büyük vakada ciddi bir sınav verdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAŞAM HASTANESİ MÜDAHALE KABİLİYETİNİ KANITLADI

 

Yaşam Hastanesi ilk büyük vakada ciddi bir sınav verdi

Tam teşekküllü bir hastane olarak Kırıkkale’de sağlık hizmetlerini sürdüren Özel Kırıkkale Yaşam Hastanesi, şehirdeki ilk büyük vakada verdiği acil sağlık hizmeti desteği ile ne kadar gerekli olduğunu kanıtlamış da oldu.

 

MÜDAHALE KABİLİYETİNİ KANITLADI

Kırıkkale’de önceki gün bir okulda yaşanan zehirlenme vakasında şehirdeki tüm hastaneler alarm durumuna geçti. Okulda yaşanan zehirlenme vakasının ardından ambulanslar öğrencileri Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Özel Kırıkkale Yaşam Hastanesi’ne taşıdılar. Böylesi büyük bir vakada Yaşam Hastanesi hem ne kadar gerekli olduğunu kanıtlamış oldu ve hem de acil ve alarm durumunda neler yapabildiğini gösterdi.

 

ALARM DURUMUNDA ÇALIŞILDI

Edinilen bilgilere göre YİH’e 70, Tıp’a 60 civarında çocuk hasta gelirken, Yaşam Hastanesi’ne ise 30 civarında hasta acil olarak getirildi. Hastanenin Acil Servis Hekimi ve personeli ile diğer hekimler ve personel bir anda alarm durumuna geçerek yoğun ve uyumlu bir tempo ile çalışmayı sürdürdü. Hastalar Acil Servis’e alınırken burada gerekli müdahalenin ardından durumu kritik olanlar Yoğun Bakım’a, durumu iyi olanlar ise yataklı servislere aktarıldı.

 

KOORDİNELİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Kısa sürede vakaya müdahale etme becerisi ile dikkat çeken Yaşam Hastanesi’nin ilk ciddi olayla başarılı bir sınav verdiği gözlendi. Koordineli bir çalışma ile hastalara Acil Servis’te müdahale, Yoğun Bakım’a ve Yataklı Servisler’e sevk programı yürüten Yaşam Hastanesi’nde hastane yönetimi de alarm durumuna geçerek vakayla ilgilendi. Hastaları Başsavcı ve Kırıkkale Valisi’de ziyaret ederek durumları hakkında bilgiler aldı. Yaşam Hastanesi böylesi durumlarda vakalara müdahale kabiliyetinin yeterli olduğunu kanıtlamış oldu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x