Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yaşanabilecek en gururlu gün

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaşanabilecek en gururlu gün

Vatanın bölünmez bütünlüğü korumak amacıyla çocuklarını, babalarını, kardeşlerini, eşlerini şehit veren ve şehit kanlarıyla vatan topraklarına düşman ayakları basmaması için bedenlerini feda eden Gazilerimize ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ takdim edildi.

 

16 ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ALDI

Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarını hain terör örgütlerine karşı koruma mücadelesi verirken şehit düşenlerin aileleri ile bedenlerini siper ederek terör mensuplarına geçit vermeyen gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz tarafından “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” takdim edildi. 16 ailenin madalya ve berat aldığı etkinlikte Şehit Aileleri gözyaşlarını tutamadı.

 

ÖNEMLİ GURUR VE ONURU YAŞIYORSUNUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program; Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Şehit ve gazilerin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşma yapan Vali Haktankaçmaz, “Bugün Türk milletinin bir ferdi olarak yaşanabilecek en gururlu gün. Özellikle şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için bugün burada Türk devletinin almış olduğu bir kararla, Türk devletinin aldığı güçle, bu millet için yaptığı bir belgesi olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize berat tevcih edilecek. Bu öyle bir belge ki; belki bundan on sene sonra yirmi sene sonra şehitlerimizin çocukları, kardeşleri, yeğenleri, gazilerimizin çocukları, yakınları, torunları dedeleriyle, babalarıyla yaşadıkları gururu ifade edecekler.”

 

GAZİNİN OĞLUYLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışma gecesinde Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan Gazi İbrahim Yılmaz’ın küçük oğlu Semih Yılmaz ile yakından ilgilendi. Semih’i kucağına alarak yanaklarından öpen Haktankaçmaz, kendi elleriyle de su içirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x