Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yaşayarak öğreniyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çubuk Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine profesyonel aşçılar Türk mutfağı ve tatlılar üzerine uygulamalı eğitim verdi.

 

YEMEK EĞİTİMİ

Eğitime katılan ANPADER Başkanı Mahmut Dolmacı ve Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği (KIRAPED) Başkanı Muhammet Sarı, öğrencilere tecrübelerini ve Türk mutfağını anlattı. Daha sonra usta aşçılar okul mutfağına girerek öğrencilere uygulamalı olarak baklava ve yemek yapma eğitimi verdi.

 

OSMANLI MUTFAĞI

Okul Müdürü Emine Yıldırım, gelecek yıl aşçılığa adım atacak öğrencilerine katkı sağlamaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “Osmanlı mutfağının yetkin isimlerini burada ağırlıyoruz. Okulumuza baklava, kadayıf gibi tatlıların püf noktalarını anlatmak için geldiler. Mesleki olarak çok deneyimliler. Öğrenciler birebir yaşayarak öğreniyorlar.” dedi.

 

YÜZDE 8’E ÇIKTI

Geleceğin aşçılarına eğitim vermekten son derece mutlu olduğunu dile getiren ANPADER Başkanı Dolmacı da amaçlarının mesleklerini tanıtmak ve sevdirmek olduğunu kaydetti.  Türkiye’de kadın aşçı sayısının artması için mücadele ettiklerini anlatan Dolmacı, “Türkiye’de bayan aşçı oranı yüzde 2’den yüzde 8’e çıktı. Aşçılık Türkiye’nin en iyi 10 mesleği arasında. Biz de bugün geleceğin aşçılarına tatlıların püf noktalarını öğrettik.” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x