Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşetYaşam

Yaşlılarla gençleri buluşturan proje

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencileri “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında anlamlı bir uygulamaya imza attı. 3 öğretmen tarafından oluşturulan koro yaşlılara unutulmaz bir gün yaşattı.

PROFESYONELLERİ ARATMADILARYaşlılarla gençleri buluşturan proje - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında örnek uygulama Kırıkkale Anadolu Lisesi tarafından yapıldı. Almanca Öğretmeni Mustafa Ertaş, İngilizce Öğretmeni Burçin Üstün ve Almanca Öğretmeni Amet Sevinç Aslan’ın üstlendiği hazırlıklar tam 1 ay sürdü. 1 ay sonunda profesyonelleri aratmayan bir koro oluşturuldu. Uygulamanın hedefinde ise yaşlılar vardı. Kırıkkale Anadolu Lisesi 3 öğretmen ve 20 kişilik korusuyla Günışığı Yaşlı Bakım Merkezi’ni şenlik alanına çevirdiler.

HATIRALAR CANLANDIYaşlılarla gençleri buluşturan proje - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Genç yürekler, nostaljik parçaları ve türküleri büyük bir heyecanla seslendirdiler ve yaşlı amcalarını gençlik yıllarına götürdüler. Kimi yaşlılar uzaklara dalıp gitti, kimileri ise duygularına hakim olamayarak gözyaşı döktü. Organizasyonun sonlarına doğru hareketlenen parçalar, duygulu anlar yaşayan elleri öpülesi yaşlıları ayağa kaldırdı. Yaşlılar hareketli parçalara oynayarak eşlik etti. Kimi yaşlılarda yeteneklerini sergileyerek mikrofona sarıldı ve türküler söyledi. İngilizce öğretmeni olmasına rağmen koroya ustalıkla şeflik eden Burçin Üstün, yaşlılardan takdir topladı.

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR

Baştan sona tam bir şenlik tadında geçen uygulama yaşlılara unutulmaz bir gün yaşattı. Örnek uygulamaya imza atan 3 öğretmen de amaçlarına ulaştıklarını ifade ederek, kendilerine bu şansı tanıyan, başta Kırıkkale Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Günışığı Yaşlı Bakım Merkezi yetkililerine teşekkür ettiler.

‘AMACIMIZA ULAŞTIK’

Uygulama dersinin sorumluluğunun üstlenen 3 öğretmenden birisi olan İngilizce Öğretmeni ve koro şefi Burçin Üstün, “Değerler Eğitimi Projesi’nin bu ay ki konusu iletişimdi. Farklı bir uygulamaya imza atmak için fikir alışverişinde bulunduk. Sonrasında böyle bir organizasyona imza attık. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Öğrencilerimizi ve diğer öğretmenlerimizi kutlarım. Bize bu şansı veren ve destekleyen Okul Müdürümüz Kemal Erdem’e de teşekkür ederim” dedi.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu