Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yatırım merkezi olacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Başkanlığına yeni seçilen Mustafa Kaplan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

KAPLAN’A BAŞARI TEMENNİSİ

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, Geçtiğimiz haftalarda yapılan seçim sonrası Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Başkanlığına seçilen Mustafa Kaplan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarete gelen protokol üyeleri Kaplan’a, görevinde başarı temennisinde bulundular.

 

PROJELİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaplan, Kırıkkale’nin yatırım alması amacıyla çalışma gerçekleştireceklerini ifade etti. Kırıkkale’de ki işadamlarının kente yatırım yaptığını ve birçok kişinin istihdamına katkı sağladıklarını belirten Kaplan, işadamlarının ekonomiye büyük bir katkı sağladığını dile getirdi.

 

FUARLARDA TANITIMI YAPACAĞIZ

Kırıkkale’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Haktankaçmaz, “Duyuru yapılmadan şuana kadar Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım için 20 firma başvuru yaptı. İlgili çalışmalara da başladık fuarlara katılarak çalışma gerçekleştireceğiz. Türkiye genelinde büyük firmalar var.  Sıkıntı yok, mevsim şartları nedeniyle çalışmalar şuanda durdu. Bizim derdimiz oraya bu alt yapı hazırlanırken doğalgaz bağlantılarının da yapılması” dedi.

 

20 FİRMA BAŞVURUDA BULUNDU

Silah İhtisas Organize Bölgesi’nin Türkiye’de tek olduğunu ve kente büyük bir yatırım sağlayacağını belirten Haktankaçmaz, şuana kadar 20 firmanın başvuru yaptığını ülke genelinde hizmet veren büyük firmalara davet mektubu gönderildiğini bildirdi. Haziran ayından önce altyapı çalışmalarının biteceği müjdesini veren Haktankaçmaz, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve tüm kurumların buna destek verdiğini ifade etti.

 

DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Kırıkkale OSB’de altyapı problemlerinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, Kırıkkale OSB’de de doğalgazın olmadığını ve bu konuda Maliye Bakanlığı’ndan gelecek olan kaynağın yüzde 80’inin bu projeye aktarılacağını belirterek doğalgaz sorunun çözülmesinin firmalara da katkı sağlayacağını ifade etti. MKE ve TÜPRAŞ’tan sonra SOS ile Türkiye Savunma Sanayisine önemli katkılar sağlayacağını belirten Haktankaçmaz, kentin 4. Teşvik bölgesinde olmasının, yatırımcılar için önemli bir avantaj olduğun kaydetti. OSB’de yapılacak yatırımlarda ise kentin 5. Teşvik bölgesinde yer aldığını belirten Haktankaçmaz, yatırımcıları çekmek için fiziki altyapının kendileri tarafından düzenleneceğini bildirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x