Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinManşet

Yatırımcı kaçıyor!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir zamanlar Kırıkkale’nin en büyük ilçesi, Orta Anadolu’nun ise en gelişmiş ilçeleri arasında yer alan Keskin son yıllarda büyük çöküş yaşıyor. İlçede doğalgazın olmayışı yeniden kalkınmanın önünüe engel ve yatırımcının kaçışına neden oluyor.
 
AKSARAY’A GİTTİ
Keskin İlçesi girişine 2001 yılında kurulan ve o günden bu güne istenilen yatırım potansiyeline ulaşılamayan Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük eksikliği ise doğalgazın olmayışı. Geçtiğimiz günlerde bu sebeple bir yatırımcının Keskin’e yatırım yapmaktan vazgeçtiği ve yatırımını Aksaray’a götürdüğü öğrenildi.
 
NEDEN VERİLEMİYOR?
Kırıkkale merkezden Hasandede’ye giden doğalgaz hattının, Keskin’e çok yakın bir yerden geçmesine rağmen, yasal dayanaklar bahane edilerek doğalgazın bir türlü Keskin’e verilemeyişi büyük tepki topluyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin ilgisiz kalmasının en büyük nedeni olarak doğalgazın olmayışı gösteriliyor.
ÇABALAR KISIR KALIYOR
Bir zamanlar Orta Anadolu’nun en gelişmiş ilçesi konumunda olan, bugünlerde nüfusu 10 binin altına düşen Keskin’in, eski Belediye Başkanı Bayram Sakallı ile hızlanan çöküşü devam ediyor. Devlet yatırımları ile canlandırılmaya ve yeniden kalkındırılmaya çalışılan Keskin’de bu çabalar doğalgazın verilemeyişi nedeniyle kısır kalıyor.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Keskin
Keskin
24 Aralık 2014 17:02

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Keskin Ziraat Odası Seçimlerine yine siyaset bulaştırmaya başladılar. İl Genel Meclis Üyelerimiz, muhtarları arayarak belli bir adar üzerinde yönlendirme yapmaktadırlar. Keskin’ de daha önce siyasetin bulaştığı kurumlardan olan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin durumunu hepimiz biliyoruz. Sayın siyasiler bu konuya müdahil olurken sonuçlarına da katlanmalılar. Siyasiler lütfen siyasetini yapsın. Yoksa dert Keskin Ziraat Odasını da mı bitirmek.
Saygılarımla…

Sait
Sait
13 Kasım 2014 20:04

Kırıkkale-Keskin Ak Partiye oy vermeye devam etsin. Böylece bir 7-8 yıla artık ilçe statüsüne düşer Kırıkkale. 24 yılım orada geçti ancak ne yazıkki Kırıkkale’de işsizlik ve yaşam şartları nedeniyle 2014 yılı sonunda Ankara’ya taşındık. Bu gidişle Kırıkkale gerçekten ilçe olmaya aday bir şehir olacak. 380 bin nüfusu olan koca şehirin son 10 yılda nüfüsu 100 binden fazla düştü. Bu anormaldir. Ancak müstehak bunlar. Başınızdakilerin size ne verdiklerine bakmadan sadece fanatik particilik yaparak yönetici seçerseniz siz kaybedersiniz, şehriniz kaybeder ama onlar kazanır. Daha bunlar iyi günler 😉

veli çubuk
veli çubuk
13 Kasım 2014 16:36

kırgaza sorun neden gazın gitmediğini

Başa dön tuşu