Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Yaz spor okulları açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan 2017 yılı İl Spor Merkezleri’nin (Yaz Okulları) açılışı 17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda yapılan tören ile açılışı yapıldı.

 

FORMA HEDİYE EDİLDİ

17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda yapılan 2017 yılı İl Spor Merkezleri’nin (Yaz Okulları) açılışı düzenlenen tören ile yapıldı. Tören sporcuların geçişinin ardından Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, törenin açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü yaptı. Ünlü’nün ardından konuşan Vali Dr. Memet İlker Haktankazmaz’a Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Müdür ünlü, Vali Haktankaçmaz’ın isminin yazılı olduğu forma hediye edildi. Konuşmaların ardından ise yapılan gösteriler ile tören sona erdi.

 

4 BİN 850 ÖĞRENCİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü, SPOR Teşkilatının 79’uncu Kuruluş Yıl dönümü olan 29 Haziran’da 81 ilde eş zamanlı olarak yaz spor okullarının başladığını söyledi. Ünlü, “Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri yaz spor okulları açılacaktır. Kurslarımız 30 branşta 40 antrenör, 4 bin 850 öğrencinin katılımıyla yapılacaktır”

 

YETENEKLER TESPİT EDİLECEK

“Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tesbit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamını sağlanacaktır. Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler, enerjilerini sporla değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkân sağlayacaktır. Amacımız bilgi, beceri ve sosyal faaliyetlerini geliştirmek ve bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır. Yaz spor okulları ile öğrencilerin, boş zamanlarını değerlendirmek, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek ve yetenekli öğrencileri tespit etmektir”

 

ANTRENÖR DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEKTİR

“Sportif faaliyetler ile milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen ve ona göre davranan, kendini kontrol edebilen, başkalarına karşı saygılı, ölçülü ve planlı bir şekilde çalışan,  rekabet içerisinde birlikte iş yapmaktan hoşlanan, yapıcı, yaratıcı ve üretici bireyler yetiştirme amaçlanmaktadır. Spor, bir yaşam kültürüdür. Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetinizdedir.  Spor kulüplerine ve özel eğitim kurumlarına yaz spor okulları boyunca tesis ve antrenör desteğimiz devam edecektir”

 

GENÇLERE SPORU SEVDİRMEK

“Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları arasında protokoller yapılmıştır. Bu protokollerle gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Çalışmalarımız öncesindeki planlamalar doğrultusunda bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağlayan Sayın Valimize, spor malzemeleri desteği sağlayan Sayın Belediye Başkanımıza, ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere inanıp güvenen sevgili anne ve babalara ve antrenörlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İYİ DEĞERLENDİRİN

Vali Haktankaçmaz sporculara yönelik yaptığı konuşmada, “Bugün burada amatör olarak başladığınız spor dallarında inşallah ileriki dönemlerde şampiyon sporcular olacaksınız. Yaklaşık 4 bin 850 sporcu burada amatör olarak spor dallarında spor eğitimi alacak. Burada bilmediğimiz, ismini duymadığımız birçok spor dalı var. İnşallah bu spor dallarında da yeni şampiyonlar çıkaracağız. Burada yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar edineceksiniz ve bu edindiğiniz arkadaşlıkları ve dostlukları iyi değerlendirirsiniz” diye konuşdu.

 

VATAN, BAYRAK SEVGİSİ

Antrenörler ile velilere de seslenen Vali Haktankaçmaz, “Bir sporcunun başarısı, sadece sporcunun çalışması ile değil, siz antrenörlerin de desteği ile olur. Sizler burada sporculara sadece Sedensel eğitim değil, onlara vatan, bayrak sevgisini de öğretiyorsunuz. Onlara örnek oluyorsunuz. Disiplinli olmayı, çalışma disiplinini de öğretiyorsunuz. Saygın velilerimiz, sizler çocuklarınızın arkasında ki en büyük destekçilerisiniz. Onların amaçları doğrultusunda verdiğiniz destek ile onların büyük başarılara imza atmasında sizlerin payı büyük. Çocuklarınıza olan desteğinizi sakın bırakmayın” dedi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Yapılan törene Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Türkiye Harp Malülü Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Rıfat Öcal, Vatan için Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, birim müdürleri, veliler ve sporcular katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x