Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Yeni eğitim yılı sorunlarla başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeni eğitim ve öğretim yılına sorunlarla girildiğini ifade eden Aktif Eğitim Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Tevfik Delice, sorunların okullarda kangrene dönüştüğünü söyledi.

“Yeni döneme ağır yaralı girdik”

Eğitime başlanmadan önce, öğrencilerin okullarının belirlenmiş, kayıt işlemlerinin tamamlanmış, okulların ihtiyacı olan yönetici ile öğretmenlerin görevlerinin başında olması ve fiziki yapı açısından faaliyete hazır hale getirilmesi gerektiğini belirten  Delice, “Ancak, yeni öğretim yılında geçen gün artarak devam eden ve bir kısmı kangren haline gelmiş, eğitimin genlerini bozan birçok problemleri bulunuyor. TEOG, okul kontenjanları, nakiller, öğretmen atamalarının zamanında yapılmaması ve idareci atamaları bu sorunun başlıcalar. 2014-2105 Öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini söyleyebiliriz.”dedi.

“…Benden olmayan yaşamasın düşüncesi”

Özel okulda öğrenim görecek 250 bin öğrenciye verilen teşvikte skandal uygulamalar yaşandığını ifade eden Delice, “Başarısını sadece Türkiye sınırlarında değil, yurt dışında da kanıtlamış olan okullara kontenjan verilmedi. Güneydoğunun adeta yok sayılması, amacın eğitim öğretim olmadığı, benden olmayan yaşamasın düşüncesi olduğu ayan beyan ortadadır.”diye konuştu.

“Problemler gün yüzüne çıkacak”

Delice, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Öğretmenler açısından yeni bir dayatma anlamına gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak rotasyon uygulaması devam ediyor. Tüm uyarılara rağmen hayata geçirileceği torba yasa ile birlikte önü alınmayacak bir sürü problem gün yüzüne çıkacaktır. Aktif Eğitim Sen, MEB’de yaşanan ve öğrencileri, eğitim çalışanlarını hatta milletin tamamını ilgilendiren hukuksuzluklar karşısında dik durmaya devam edecek. Gerekli demokratik tepkileri verme sorumluluğunu yüklemiştir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu