Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yeni istihdama yeni teşvikler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2017 yılında başlatılan ve büyük başarıya ulaşan İstihdam Seferberliğinin devam ettiğini hatırlatan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, içeriği ve teşvik avantajları genişletilerek yeniden uygulamaya alındığını söyledi. Başkan Varlı, Seferberlik kapsamında ilave istihdam yapan işletmeler için avantajlı destek teşvik paketleri hazırlandığını vurguladı.

 

SEFERBERLİK DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Kırıkkale TSO Başkanı Ahmet Varlı “Şubat 2017 TOBB Ekonomi Şurasında başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’ özel sektörün üstün gayreti ile büyük bir başarıya imza atarak ülke genelinde 1,5 milyon insana iş ve ailelerine aş imkanı sağlanmıştır. 2017 yılında yakalanan bu başarı özel sektöre yeni bir hedef göstermiştir.  Bu hedefe ulaşmak için de TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde önemli sonuçlara ulaşılmış, ihtiyaç duyulan istihdam teşviklerine ilişkin yasal düzenlemeler Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.  Yeni İstihdam teşvikleri 1 Ocak2018-31 Aralık 2020 arasında 3 yıl süreyle uygulanacaktır. Düzenlemelerle ayrıca 1 Nisan 2018 tarihinden önce sağlanan istihdam primi, indirim ve teşviklerinden yararlanabilecek durumdayken yararlanmayan üyelerimize de yeni bir hak doğmuş, 31 Mayıs 2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna yazılı başvuruda bulunmaları halinde desteklerden faydalanma imkânı getirilmiştir” ifadesini kullandı.

 

VERGİ VE SGK PRİMLERİ SIFIR

Başkan Varlı “Yeni istihdam teşvikleri anlaşılır şekilde ele alınacak olursa, 2018-2020 yılları arasında 3 yıl boyunca işverenler sadece çalışanların maaşlarını ödeyecek, tüm vergi ve SGK primleri devlet tarafından karşılanacak.  Yani ilave istihdamla vergi ve prim sıfır. Yeni İstihdam haricinde işverenlerin faydalanabilecekleri desteklerden biri de ‘Bir Senden Bir Benden’ teşvik uygulaması. İmalat sanayide faaliyet gösteren mikro ölçekli işletmeler ve esnaflar için önemli bir teşvik olan ‘Bir Senden Bir Benden’ uygulamasında şartları uyan sigortalı istihdamı yapan işletmelerde prim ve vergilerin 6 ayı işveren 6 ayı devlet tarafından ödenecek ve ayrıca devlet tarafından günlük 53,4TL ücret desteği verilecek. Bir diğer teşvik uygulaması olan ‘Mesleki Eğitim ve İşbaşı Eğitim’ programında ise devlet aylık bin 603 TL işe bin 905 TL arasında değişen miktarda ücret desteği ile 2-5 yaş arası çocuğu olan çalışan bayanlara kreş desteği verecek.

 

GERİYE DÖNÜK TEŞVİKLER MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİ

Tüm bu teşviklere ek olarak 2018 yılınca 9 ay boyunca işverenlere aylık 100 TL asgari ücret desteği verilecek. Böylece toplamda işverenlerin üzerinden yaklaşık 10 milyarlık bir yük alınmış olacak. Kırıkkale’de özel sektörün ve tüm üyelerimizin kendilerine sunulan bu imkânlar dâhilinde istihdam konusunda üzerine düşeni yapacağına inancımız tamdır. Devlet tarafından özel sektör için sağlanan bu teşvikler istihdamın artmasının yanı sıra dolaylı yoldan şehirler bazında katma değerin artması, yaşam standartlarının yükselmesi, yeni iş alanlarının açılması, eğitimli işgücünün artması konularına da büyük katkılar sağlayarak ülke ekonomisine canlılık getirecektir. İşini büyütmek, üretimini artırmak, istihdama katkı sağlamak, ülke ekonomisine canlılık getirmeye yardımcı olmak isteyen tüm üyelerimiz bu teşviklerden faydalanmalıdır. Ayrıca Geriye dönük teşviklerden yararlanma süresi 1 aydan 6 aya çıkmışken geriye dönük 6 ay içerisinde sunulan teşvik paketlerinden faydalanabilecek şartları taşıyor olmasına rağmen bu teşviklerden faydalanmayan üyelerimiz de bu fırsatı kaçırmamalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x