Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Yeni kayıt almayıp, sınıfları rahatlatacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HABERİMİZE AÇIKLAMA

 

Kent Gazetesi’nin 23 Nisan 2017 Salı günü nüshasında ‘Eğitim’de İlkel Anlayış’ başlıklı haberine İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin açıklama yaptı. Çetin açıklamasında tekli eğitimin 2017-2018 eğitim öğretim döneminde ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’deki tüm okulların geçeceğini söyledi. Çetin ayrıca, Kırıkkale’nin pilot il seçilmediğini, yeni dönemde kalabalık okullarda mezunların verilmesi ile birlikte yeni kayıtların alınmayacağını sözlerine ekledi.

 

TÜM OKULLARDA UYGULANACAK

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin imzalı yapılan açıklamada şu bilgiler verildi “Tekli eğitim ülke genelinde elliden fazla ilde uygulanmakta olup, başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamaları doğrultusunda 2019 yılı itibariyle tüm yurtta uygulanacaktır. İlimize özgü bir uygulama kesinlikle değildir. Uygulama bu 3 okulu değil ilimizde ikili öğretim yapan tüm okulları kapsamaktadır. Bu sayede tamgün eğitime geçilerek; sabah çok erken saatlerde daha güneş dahi doğmadan okula gelmek zorunda kalan sabah gurubu öğrencileri ve yine akşam karanlıkta geç saatlerde okuldan çıkan öğle gurubu öğrencilerinin gün içinde en verimli saatlerde eğitim öğretim almaları sağlanacaktır.

14 SAAT EĞİTİM

VERMEKTEN KURTULACAK

“İkili öğretim yapmaları nedeniyle bazı velilerimizin özel durumlarından dolayı tercih etmek zorunda kaldıkları ( çocuğun yarın gün bakıcıya bırakılması gibi) merkez okullara yönelik aşırı yüklenme ortadan kaldırılmış olacak ve gerçekten okul bölgesinde bulunan öğrenciler kalabalık sınıflarda öğrenim görmeyeceklerdir.  İkili öğretim yapan okulların günde 12-14 ders saati eğitim vermek zorunda olmaları nedeniyle teneffüs aralarının 5’er dakikaya inmesi öğrencilerin ve öğretmenlerin yeterinde dinlenememelerine neden olmaktadır. Yine aynı nedenle sınıf temizlikleri de tam anlamıyla yapılamamaktadır. Teneffüslerin çok kısa olması ve genel temizliklerin mesai saati dışına çıkması nedeniyle bu konuda birçok şikâyet gelmektedir. Tamgün öğretime sayesinde gerek teneffüs aralarında gerekse öğrenciler gittikten sonra mesai saati içinde temizlikler tam anlamıyla yapılabilecektir.

 

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN

YARARINA OLACAK

“İkili eğitim yapan okullarda hafta içi hiçbir Destekleme ve Yetiştirme kursu, egzersiz çalışması yapılamamaktadır. Bu öğrencilerimiz bu eğitimlerden yararlanabilmek için hafta sonu tatillerini de okullarda geçirmektedirler. Tamgün öğretim ile gerek okullarımızda ücretsiz olarak verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları gerekse egzersiz çalışmaları ders bitiminde yapılabilecek böylece öğrencilerimiz hafta sonu tatillerinde dinlenecek ve aileleriyle ortak zaman geçirebileceklerdir. Diğer yandan çalışan anne-babalar için öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kursları veya egzersiz çalışmalarına katıldıkları takdirde mesai bitiminde evde olacaklar ve böylece ailelerin öğrencileri için bakıcı bulmalarına gerek kalmayacaktır. Tüm okullarımızın aynı eğitim öğretim zamanlarını kullanması uygulama birlikteliğini getireceğinden verimimizi ve başarımızı da artıracaktır. Haberde sözü edilen Tınaz İlkokulunda önümüzdeki yıl alınacak tedbirlerle sınıf başına düşen öğrenci sayısının 40’ın altına inmesi sağlanacaktır. Herhangi bir okula ayrıcalık yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Tamgün öğretime geçiş tüm okullarımızda uygulanacaktır. Yapılacak değişiklik öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin en çok yarına olacak şekilde değerlendirilmektedir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x