Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Yeni ustalar yetiştiriliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ERZİNCAN BAKIR İŞLEMECİLİĞİ SANATI ‘GENÇ ELLER BAKIR ATÖLYESİ’ PROJESİ İLE YENİDEN HAYAT BULDU

 

Günümüz teknolojisine yenik düşen el sanatlarımızdan biri olan ve köklü bir geçmişe sahip olan Erzincan Bakır İşlemeciliği Halk Eğitim Müdürlüğünün ‘Genç Eller Bakır Atölyesi’ projesi kapsamında hayat buluyor. Yapılan proje ile yüzlerce bayan bakır işleme sanatını öğreniyor.

 

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Modern zamanın sunduğu hayat ve yaşam standartlarında geleneksel el sanatlarına pek yer kalmadı.  Fabrikasyon tüketim yüz yıllık geçmişe sahip olan birçok sanatları ve sanatçıları hayatımızdan kopardı.  “El emeği göz nuru, bilek gücü ve alın teri” ifadeleri hazır hayatla birlikte adeta tarihe karıştı. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yüzlerce meslek çeşidinde olduğu gibi bakırcılık mesleği de, unutulmaya yüz tutanlar arasında yer aldı.

 

ELLER, SANAT İŞLİYOR

Bakırcılık sanatının doğdu Erzincan başta olmak üzere; ilimiz ve Türkiye genelinde çok sayıda projeler geliştirilerek, bakır işlemeciliği sanatının yeniden hayata kazandırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştiriliyor. Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığı ile yapılan Yetişkin Eğitimi Derneği Koordinatörlüğünde yürütülen ‘Genç Eller Bakır Atölyesi’ projesi kapsamında unutulan mesleğin yeni ustaları yetişiyor.

 

RAMAZAN SOKAĞI’NDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Genç Eller Bakır Atölyesi’ isimli projeye ait ürünler, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Ramazan Sokağı’nda sergileniyor. Cam boncuk, gümüş, kolye ve süsleme çeşitlerinin de bulunduğu sergi, halkın büyük ilgisini ve dikkatini çekiyor. Proje, Dernek Başkanı Osman Kara, proje koordinatörü Emine Şahin ve dernek yöneticilerinden Osman Kandemir tarafından büyük bir gayretle yürütülüyor.

 

BAYANLARA EĞİTİMLER VERİYOR

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Şahin, “Erzincan bakır işlemeciliğini Kırıkkale’ ye taşımış olan proje ile genç bayanlarımıza, proje kapsamında eğitimler veriliyor. Erzincan’dan gelmiş olan eğitmen Erol Yağmur, Halk Eğitim Merkezi ve İş-kur ortaklığı ile düzenlenen kurslarda birçok genç bayana işin inceliklerini öğretiyor. Öğrencilerin yaptıkları ürünleri satarak öğrencilere katkı sağlamak, hem de projenin tanıtımını yapmak için kurulmuş olan standımız etkinlikler boyunca devam edecektir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu