Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıBalışeyhKırıkkaleManşetYaşam

Yenili Camii temeli atıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh İlçesine bağlı Yenili Köyü’nde inşaatı başlanan Yenili Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Protokol oradaydı
Törene Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Temel Atma Töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz,  mabetlerin bulunduğu şehrin manevi kimliğini gösterdiğini dile getirerek,  bu caminin en kısa sürede yapılacağını ümit ettiğini söyledi.
Birlik ve bütünlüğün sağlandığı yerler
Belediye Başkan Vekili Vekili Mutlu Erol Bakır, caminin yapım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ederek, Yenili Köyü halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise, camilerin sadece namaz kılınıp dua edildiği bir yer olmadığını, ayrıca toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlandığı yerler olduğunu söyledi. Yapılacak olan bu caminin devlet ve hamiyetperver vatandaşların gayretleriyle en kısa sürede yapılacağını ifade etti.
Köylere geri dönüşler başladı
Vali Kolat ise; “Köylerimizde malum ciddi bir boşalma söz konusu. Bu sadece Kırıkkale’ye bağlı bir husus değil.  Anadolu’nun bütün köylerinde boşalma var.  Şimdi Kırıkkale’mizin merkez nüfusu 193 bin. Ankara da oturan Kırıkkaleli ise 182 bin civarında. Köylerimiz yaşanılır hale geldikçe, yeni yatırımlar yapıldıkça, şehirdeki imkânlar köye aktarıldıkça artık vatandaşlarımız şehrin sıkıcı hayatından ayrılıp, daha yaşanabilir, toprakla ve doğayla iç içe olabilmek açısından doğduğu, büyüdüğü yerlere geri dönmeye başladılar. Köylerine yeni ev yapıyorlar. Kendileri geldiği için çocukları da geliyor.
Köyler hizmetlerle yaşanılabilir oldu
Bu anlamda köyün ihtiyaçları da kendiliğinden artıyor.  Biz köylerimize, Valilik, İl Özel İdaresi ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları olarak birçok hizmetler getirdik. Biz 17 köyümüzde Kalkınma Ajansından destek almak suretiyle güneş enerji sistemini yerleştirdik. Bu sistemle güneşten elektrik üretiyoruz ve ürettiğimiz elektrikle de köyün içme suyunu karşılıyoruz. Yapılan bu sistemle köyün içme suyu ihtiyacını daha az maliyetle gideriyoruz. Bu sistem sadece içme suyu için değil, diğer işletme sahipleri, ahır sahipleri ve bağ bahçe sahiplerinin de faydalanması için yapılan mükemmel bir sistem. Biz bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Daha sonra asfalt ve kanalizasyon çalışmalarında da ciddi katkılarımız oldu.
Camiler hayatımızda önemli bir yer tutuyor
Bu yapılacak camii konusunda da İl Özel İdaremizin ve diğer Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın da ciddi katkıları olacak. Bizim bütün amacımız köyleri özlenir ve yaşanabilir bir hale getirmek. İnşallah meyvelerin ve sebzelerin bol olduğu canlı canlı olduğu bir köy istiyoruz. Bu camii de en kısa sürede yapılır. Camiler hayatımızda önemli bir yer tutuyor. İyi niyetle, samimiyetle, gayretle yola çıktıktan sonra, yapılmayacak bitirilmeyecek hiçbir iş yoktur. İnşallah vatandaşlarımızın gayretleriyle bu inşaat en kısa sürede bitirilecektir. Bu vesileyle bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  dedi.
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu