Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yeşil Vadi projesi tam gaz ilerliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İç Anadolu’nun en büyük rekreasyon alanı Yeşil Vadi’yi önemsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, çalışmalara başladıklarını ve projenin hızla ilerlediğini söyledi. Tamamlandığında İç Anadolu’nun en büyük rekreasyon alanı olacak Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi’nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

DOĞA İLE İÇ İÇE OLACAKLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin örnek bir rekreasyon alanı olacağını söyledi. Kırıkkale’deki Irmak İstasyonundan başlayarak Kızılırmak vadisi boyunca uzanan bölgede yer alan Yeşil Vadi rekreasyon alanı hem Ankaralı hem de Kırıkkaleliler için doğa ile iç içe olacakları, gönüllerince eğlenecekleri bir ortam oluşturacak. Yeşil Vadi projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanıyor.

 

PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Kızılırmak Vadisi’nde mesire yerlerinin yanı sıra, Kızılırmak’la bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak. “Başkan Gökçek, Gençlerle Buluşuyor, Ankara’yı Tartışıyor” programında konu hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bu projeyi çok önemsediğini söyledi. Projenin çalışmalarına başladıklarını belirten Gökçek, cephe yenileme çalışmalarından estetik aydınlatma çalışmalarına, seramik kaplamalardan kent mobilyalarına, dekoratif vazolardan dekoratif granit süs havuzlarına, saat kulelerinden dekoratif hayvan figürlerine kadar Büyükşehir tarafından yapılan çalışmaları özet halinde fotoğraflarla anlattı.

 

OSMANLI TEKNESİ

Yeşil Vadi’nin 500 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek ilk etabında, birçok sosyal faaliyet alanı yer alacak. Projede botanik bahçeleri, bisiklet yolları, golf sahaları, Tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, restoran ve kafeteryalar, kondisyon istasyonları, pazar alanları, alışveriş alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çeşitli donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda “Osmanlı Teknesi” projesiyle tekne turları yapılacak. Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun grupları da yer alacak.

 

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Yeşil Vadi hizmete girdiğinde Ankara ve Kırıkkale, ortak bir mekâna kavuşacak. Doğayla iç içe zaman geçirme ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunma imkânı sunan bir cazibe merkezi olacak Yeşil Vadi’nin hem büyüklük hem de içerdiği unsurlar bakımından dünyada emsalinin bulunmadığı ifade ediliyor. Ankara’yı 43 vilayete bağlayan kara yolu üzerinde kurulacak Yeşil Vadi, özellikle Kırıkkale’ye ekonomik açıdan ciddi hareketlilik getirecek. 2010’da hizmete giren Ankara-Kırıkkale Yolu Elmadağ rampaları sayesinde 30 dakikaya inen iki il arasındaki mesafe de Ankara- Sivas Hızlı Tren Projesi’nin hayata geçmesiyle 15 dakikaya düşecek.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu