Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

YHT çalışmaları hızlı ilerliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Yahşihan İlçesinde bulunan Yüksek Hızlı Tren şantiyesi ile Viyadük ve Aç-Kapa Tüneli inşaat çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

KIRIKKALE İL SINIR ÇALIŞMALARI

Şantiyeye gelişinde Vali Haktankaçmaz’ı, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz ile TCDD Yapım Dairesi Başkanı Başak Karaman ve şirket yetkilileri karşıladı. Daha sonra Proje Müdürü tarafından çalışmalar hakkında Vali Haktankaçmaz’a, ‘Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi Kırıkkale İl Sınırları Alt Yapım Çalışmaları’ hakkında bir sunum yapıldı.

BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILIYOR

Kırıkkale il sınırları içerisinde 83 km.lik bir bölümde çalışma yapıldığı ve bu çalışmaların üç ayrı yüklenici tarafından yürütüldüğünün belirtildiği sunumda, Kırıkkale mıntıkasında yaklaşık 18 milyon m3’lük bir kazı ve dolgu işinin olduğu, bunun 15 milyon m3’lük kısmının tamamlandığı ifade edildi.

VİYADÜKLER DİKKAT ÇEKİYOR

İstatistiki bilgilerin verildiği sunumda; 12.899 metre tünel imalatının 5206 metrelik kısmının, alt geçitlerin % 87’sinin, üst geçitlerin % 75’inin, 136 adet menfezden 97’sinin, 6 adet köprüden 5’inin, 5 adet olan Aç-Kapa imalatından 1’inin, 12 adet viyadükten 4’ünün tamamlandığı ve en uzun viyadüğün 2216 metre olduğu belirtildi. Sunumun ardından Vali Haktankaçmaz, Yüksek Hızlı Tren çalışmaları kapsamında Kızılırmak nehri üzerine kurulan 70 metre yüksekliğinde, 1437 metre uzunluğundaki 15 nolu viyadük ile AK-4 nolu Aç-Kapa tüneli çalışmalarını yerinde inceleyerek, burada çalışanlara kolaylıklar diledi.

Haber Merkezi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x